Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Tourist

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 251234EAN: 5051160282671

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Angelina Jolie vie ja Johnny Depp ei vikise
Angelina Jolie vie ja Johnny Depp ei vikise
Ex-bondi Timothy Dalton on ylennetty 007:sta M:n rooliin, tai tarkemmin ottaen Scotland Yardin pomoksi
Ex-bondi Timothy Dalton on ylennetty 007:sta M:n rooliin, tai tarkemmin ottaen Scotland Yardin pomoksi

Elokuva

Ve­net­siaan mat­kaa­va ame­rik­ka­lais­tu­ris­ti lyöttäy­tyy yh­teen ju­nas­sa ta­paa­man­sa sa­la­peräi­sen nai­sen kans­sa ja pää­see elämänsä kier­toa­je­lul­le.

Ve­net­siaan mat­kaa­va ame­rik­ka­lais­tu­ris­ti (John­ny Depp) lyöttäy­tyy yh­teen ju­nas­sa ta­paa­man­sa sa­la­peräi­sen nai­sen (An­ge­li­na Jo­lie) kans­sa ja pää­see elämänsä kier­toa­je­lul­le. Maan al­le paen­nut­ta ra­kas­taan ta­paa­maan tul­lut nai­nen tuo perässään Scot­land Yar­din et­sivät ja myös ka­dot­ta­miaan mil­jar­de­ja peräävät ma­fioo­sot.
Eng­lan­ti­lai­sis­ta pe­rio­did­raa­mois­taan pa­rem­min tun­net­tun Ju­lian Fel­lowe­sin vetämä kä­si­kir­joi­tus­ryhmä on on­nis­tu­nut luo­maan pe­rin­teikkäistä ai­nek­sis­ta ilah­dut­ta­van vet­reän toi­min­tajännä­rin. Na­pak­ka, kek­se­liäs ja ele­gan­tin las­kel­moi­dus­ti ete­nevä ta­ri­na lu­moaa tuo­reel­la ot­teel­la ja su­la­val­la liik­keellä — ja ar­vuut­te­lee siinä si­vus­sa hy­vin kat­so­jal­ta myös sitä ku­ka lo­pul­ta on tu­ris­ti ja ku­ka mat­kao­pas.
Ai­na mie­len­kiin­toi­sen John­ny Dep­pin läsnäo­lo tuo odo­te­tus­ti hy­vin lisävä­riä miespääo­saan, jo­ka tällä ker­taa on haus­ka se­koi­tus to­he­loa ta­vis­ta ja määrä­tie­tois­ta toi­min­nan miestä. Dep­pin va­ka­vail­mei­nen ko­miik­ka ja elo­ku­van huu­mo­ri muu­toin­kin toi­mi­vat let­keäs­ti ja jän­ni­tys­mo­ment­tia sot­ke­mat­ta.
Hie­man sa­man­hen­ki­seen Crui­se/­Diaz -se­koi­luun "K­night and Day" ver­rat­tu­na tämä on puh­das­ta kul­taa, eivätkä te­kijöi­den esittämät ver­tai­lut Hitch­coc­kin klas­si­koi­hin­kaan ole täy­sin liioi­tel­tu­ja.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva on sävykäs, vakaa ja erotteleva. Kamera peilaa ventsiaa maalta, mereltä ja ilmasta etsien tapahtumien taustaksi myös uusia näkökulmia tutusta kaupungista. Napakka ääniraita luo hyvin tunnelmaa ja selviää kaikista osa-alueista kunniakkaasti. Tavanomaista satumaisemmasta, pehmeämmin toiminnallisesta, mutta yhtälailla iskevästä musiikista vastaa James Newton Howard.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä puhelias ohjaajan kommenttiraita, nettipohjainen triviaraita, vaihtoehtoiset alkutekstit (2 min.), mokia (1 min.) ja asiapitoiset koosteet kuvauksista kanaaleilla (6 min.), kanaalitaka-ajosta (6 min.), gaalakohtauksen luomisesta (7 min.), glamourin tavoittelusta (9 min.) ja Venetsiasta (3 min.). (IJ)
18/07/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy