Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Shrek - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2001Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.80
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mai­neen­sa ve­roi­nen ko­ko­per­heen sa­tue­lo­ku­va vih­reästä jäs­tistä, tämän pu­hu­vas­ta aa­si­pa­ris­ta ja vai­he­rik­kaas­ta prin­ses­san pe­las­tus­reis­sus­ta.

Mai­neen­sa ve­roi­nen ko­ko­per­heen sa­tue­lo­ku­va vih­reästä jäs­tistä (Mi­ke Myers/­Sa­mu­li Edel­mann), tämän pu­hu­vas­ta aa­si­pa­ris­ta ja vai­he­rik­kaas­ta prin­ses­san pe­las­tus­reis­sus­ta. Näkö­kul­ma klas­si­seen ta­ri­naan on hämmäs­tyttävän tuo­re ja tun­nel­ma par­hai­den Dis­ney-a­ni­maa­tioi­den ta­soa. Ku­ten Loi­ri ai­koi­naan Lam­pun­hen­gen roo­lis­sa, on Edel­mann täy­del­li­nen täy­so­su­ma — mel­keinpä pe­rus­suo­ma­lai­sen — jääräpään roo­liin.

Kuva, ääni & ekstrat

Rikkaan värikäs kuva on moitteettoman kirkas ja terävä, vailla mainittavia virheitä tai kohinaa. Kunniaa monilla forumeilla niittänyt edistyksellinen tietokoneanimaatio on sulavaa ja ilmeikästä, joskin jälkeä vaivaa lievä näytönohjaindemon alasävy. Vivahteikas ääniraita on musikaalisesti kaunis ja dialogia myöten miellyttävän puhdas. Ekstrat ovat osittain samat kuin perusversiossa: tekijöiden kommentit, hahmojen pilahaastattelut (2 min.), making of (22 min.), karaokevideo (3 min.), pelejä ja faktoja näyttelijöistä ja tekijöistä - kaikki valittavissa myös joko tekstitettynä tai dubattuna suomeksi tai ruotsiksi. Englanninkielinen DVD-ROM -osio. Lisäksi tuplalevypainos tarjoaa: Näin tehtiin Shrek (25 min.), poistettujen kohtausten kuvakäsikirjoituksen esittelyä (7 min.), keskeneräistä grafiikkaa (3 min.), hahmojen luonnostelmia, tv-mainoksia (1 min.), kaksi peliä, anamorfinen traileri, Smash Mouthin ja Baha Menin musavideot, sekä jälkimmäiseen making of -dokumentti. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy