Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Sodan tuulet

Winds of War 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1983Kesto: 920 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
[18]
Kielletty alle 18-vuotiailta julkaisijan ilmoituksella. Tämä nimike on julkaistu ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta.
VET: 206243EAN: 6416548479613

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Her­man Wou­kin ro­maa­nin poh­jal­ta teh­ty kun­nian­hi­moi­nen mi­ni­sar­ja ker­too kah­den su­vun, Hen­ry­jen ja Jast­rowien, kaut­ta eep­pi­sen ta­ri­nan maail­mas­ta toi­sen maail­man­so­dan pyör­teissä.

Her­man Wou­kin ro­maa­nin poh­jal­ta teh­ty kun­nian­hi­moi­nen mi­ni­sar­ja ker­too kah­den su­vun, Hen­ry­jen ja Jast­rowien, kaut­ta eep­pi­sen ta­ri­nan maail­mas­ta toi­sen maail­man­so­dan pyör­teissä. Hui­keas­ti to­teu­tet­tu ja aja­tuk­sel­la ete­nevä sar­ja kul­kee lä­pi so­dan al­ku­puo­lis­kon pyö­ri­tel­len kan­sainvä­listä dip­lo­ma­tiaa, so­dan tais­te­lui­ta ja in­hi­mil­li­siä koh­ta­loi­ta my­kistävän to­den­tun­tui­ses­ti.
Ta­pah­tu­mien hengäs­tyttävä mit­ta­kaa­va — niin vuo­sis­sa kuin ki­lo­met­reissä­kin mi­tat­tu­na — ei ole ve­sittä­nyt sen enempää kieh­to­vaa ta­ri­nan­kul­je­tus­ta kuin ai­kan­sa Tais­te­lu­to­ve­rei­ta edus­ta­via tuo­tan­toar­vo­ja. Myös näyt­te­lijä­kaar­ti on en­si­luok­kai­nen ai­na pääo­san su­ve­ree­nis­ta Ro­bert Mitc­hu­mis­ta us­kot­ta­vas­ti hen­kiin herä­tet­tyi­hin val­tioi­den pää­mie­hiin.
Sar­jan ai­noak­si mii­nuk­sek­si jää hätäi­nen lo­pe­tus pian Pearl Har­bo­rin ta­pah­tu­mien jäl­keen kun tehtävää oli­si vielä ol­lut pal­jon niin tais­te­lu­ken­tillä kuin neu­vot­te­lupöy­dissä­kin en­nen esi­ri­pun oi­kean las­ku­pai­kan saa­vut­ta­mis­ta — mut­ta ta­ri­nan­han jat­kuu mi­ni­sar­jas­sa "War and Re­memb­ran­ce".

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on monin paikoin utuinen ja hetkittäin myös voimakkaan rosoinen, mutta keskimäärin jälki on kuitenkin lähtökohdat huomioiden hyvin kohdallaan. Katselunautintoa virheet eivät häiritse, vaikka sisällöllisesti kunnianhimoinen materiaali ansaitseekin parhaan mahdollisen käsittelyn. Monomaista ääniraitaa ei toki erehtyisi luulemaan nykytuotannoksi, mutta ikäisekseen toisto on miellyttävän luonnollista ja myös musiikin ja tehosteiden osalta sekä virikkeellistä että hallittua. Ekstroissa mainio retrospektiivinen kokoelma dokumentteja sarjan teosta (yht. 80 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty. Kuudella levyllä. (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy