Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

I Am Legend – kahden levyn erikoisjulkaisu

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205928EAN: 7321946294487

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Hyvän klas­sik­koe­lo­ku­van uu­sin­ta­fil­ma­ti­soin­nit jou­tu­vat mil­tei poik­keuk­set­ta mah­dot­to­man eteen.

Hyvän klas­sik­koe­lo­ku­van uu­sin­ta­fil­ma­ti­soin­nit jou­tu­vat mil­tei poik­keuk­set­ta mah­dot­to­man eteen. Mut­ta kun tehdään huo­no klas­sik­ko uu­sik­si, mah­dol­li­suuk­sia on pal­jon enemmän.
Mil­lai­nen sel­lai­nen hyvä huo­no elo­ku­va on? Yk­si par­hais­ta esi­mer­keistä on vi­ruk­sen tu­ho­mas­ta maail­mas­ta ker­to­va Ome­ga Man (1972), jo­ka kaa­tui huo­nos­ti mei­kat­tui­hin mu­tant­tei­hin­sa. Elo­ku­va pe­rus­tui sci­fin vil­li­mie­hen Ric­hard Mat­he­so­nin ro­maa­niin, jo­ka on nyt teh­ty uu­sik­si oi­keal­la ni­mellään.
Hämmäs­tys oli mel­koi­nen, sillä I Am Le­gend on tyy­li­ta­jui­nen, jän­nittävä ja näyttävä, mo­der­ni scien­ce fic­tion –e­lo­ku­va.
Se on osan­nut ot­taa so­pi­vas­ti vai­kut­tei­ta Ro­me­ron zom­bie-t­ri­lo­gias­ta ja L.Q. Jo­ne­sin A Boy and His Dog –­kult­ti­fan­ta­sias­ta, mut­ta tar­joaa myös omaa ku­vas­toaan in­hi­mil­li­syy­den pe­rus­tas­ta, us­kon­nos­ta ja si­vii­li­saa­tion on­gel­mis­ta.
Pääo­san Will Smith te­kee hen­kevän ja em­paat­ti­sen roo­lin, kun ta­ri­nan aiem­pien ver­sioi­den pää­hen­kilöt Charl­ton Hes­ton ja Vin­cent Pri­ce ve­tivät mas­ku­lii­nin kaa­pua yl­leen. Luul­ta­vas­ti Mat­he­so­nin kult­ti­ta­ri­na tehdään vielä uu­del­leen, sillä al­ku­peräis­ro­maa­nis­sa vii­meistä miestä jah­ta­si­vat vam­pyy­rit. Se ver­sio on vielä te­kemättä.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva tekee kunniaa auringonlaskuille, varjoille ja valolle. Ääniraita luo tilatunnelmaa tyylikkäästi. Kahden levyn laitoksessa on neljä minuuttia teatterilevitystä pidempi versio onnellisine ja pitkine loppuineen. Muut lisäkohtaukset liittyvät uima-altaan virvelöintiin ja kalojen syöttelyyn. Myös leijonapariskunta nähdään kertaalleen. Teatteriin valittu versio on toki iskevämpi ja realistisempi. Ekstroihin on tallennettu 21 min. animaatiota ja 20+49 min. dokumentit. (PS)
13/10/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy