Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Cinderella Man

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
VC1 2.35*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200907EAN: 8717418137700

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­poh­jai­nen ker­to­mus Yh­dys­val­tain 1930-­lu­vun la­man myötä poh­jal­le is­key­ty­neestä nyrk­kei­lijästä, jo­ka toi­sen mah­dol­li­suu­den myötä nou­see ins­pi­roi­maan ko­ko kan­sa­kun­taa.

To­si­poh­jai­nen ker­to­mus Yh­dys­val­tain 1930-lu­vun la­man myötä poh­jal­le is­key­ty­neestä nyrk­kei­lijästä (Rus­sell Crowe), jo­ka toi­sen mah­dol­li­suu­den myötä nou­see ins­pi­roi­maan ko­ko kan­sa­kun­taa. Nyrk­kei­lystä voi ol­la mon­taa mieltä, mut­ta elo­ku­va on niin täynnä eloa ja elämän­ma­kui­sia yk­si­tyis­koh­tia että pelkkä nyrk­kei­lye­lo­ku­va tämä ei ole.
Läm­min­hen­kis­ten draa­mo­jen te­kijänä kun­nos­tau­tu­neel­la Ron Howar­dil­la on il­miömäi­nen ky­ky kä­si­tellä va­ka­via ai­hei­ta tur­val­li­sen peh­meäs­ti ja kui­ten­kin us­kot­ta­van kos­ket­ta­vas­ti, näin tällä­kin ker­taa. Kat­so­ja ta­lu­te­taan suu­ren la­man lä­pi mil­tei silk­ki­han­sik­kain, mut­ta siitä huo­li­mat­ta lä­hes ko­ko yh­teis­kun­taa rii­pai­se­va ah­din­ko vä­lit­tyy us­kot­ta­vas­ti ai­na huo­ne­ka­lut­to­mas­ta kau­pun­ki­lu­kaa­lis­ta Cent­ral Par­kin hök­ke­li­kylään.

Kuva

Teräväpiirtokuva on moitteettoman tarkka ja levollinen, joskin aivan viimeisin terävyys yksityiskohdista puuttuu. Väritoisto on luonnollisen hallittua ja tarinan henkeen hyvin sävytettyä vaihdellen maanläheisyydestä glamourin loistoon tarpeen mukaan. Laman aikainen 1930-luvun New York piirtyy upean välittömästi ja yksityiskohtaisen uskottavasti ajankuvan jatkuvasti säilyttäen.

Ääni

Teknisesti moitteeton häviötön PCM5.1-ääniraita toistaa dialogin ja vähäeleisen tilakuvan elävästi, mutta sitä vastoin musiikkiraita jättää sisällöllisesti toivomisen varaa. Thomas Newmanin musiikki ottaa osuvasti vaikutteita irlantilaisesta kansanmusiikista, mutta harvoin lentoon lähtevät teemat pysähtyvät aina siinä määrin töksähtävästi seinään että vaikutelma muistuttaa ikävästi verkkomusiikkikaupan esikuuntelua. Musiikki kyllä toimii hyvin taustalla, mutta tunnelman nostattajana toimivat paremminkin yleisön äänet kuin musiikkiraita.

Ekstrat

Ilahduttavan laadukkaissa ja kattavissa ekstroissa poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (36 min.), alkuperäisen Braddock-Baer -ottelun analysointia (9 min.) ja dokumentit näyttelijävalinnoista (23 min.), kuvausten valmisteluista (17 min.) ja tositarinasta (11 min.). Ekstrat esitettään ei-teräväpiirtomuodossa suomeksi tekstitettynä. (IJ)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy