Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

This Is Spinal Tap - Up To 11 Edition

Spinal Tap - hei me rokataan 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1984Kesto: 83 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 92227  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­ven­gaa­van 1960-­lu­vun puo­les­savä­lissä brit­tien brit­ti­boo­mia, hip­pi-is­kelmän pyör­teissä ja vih­doin 1970-­lu­vun hea­vya.

S­ven­gaa­van 1960-lu­vun puo­les­savä­lissä brit­tien brit­ti­boo­mia, hip­pi-is­kelmän pyör­teissä ja vih­doin 1970-lu­vun hea­vya. Spi­nal Ta­pin roc­ku­men­ta­ry pa­ni ai­koi­naan mo­net kat­so­jat luu­le­maan, että ky­se oli to­del­li­ses­ta bän­distä.
Tark­ka­silmäi­nen kat­so­ja löytää pa­ro­di­sia lai­no­ja seu­raa­vil­ta bän­deiltä: AC/DC, Black Sab­bath, Ali­ce Coo­per, Kiss, Led Zep­pe­lin.
E­lo­ku­van me­nes­tys pe­rus­tuu sii­hen, et­tei se yritä ol­la ko­ko ajan haus­ka. Vat­san­poh­ja on sil­ti ko­vil­la. Klas­sik­ko­mai­nees­sa ole­via koh­tauk­sia ovat kus­to­moi­tu vah­vis­tin ja 11-a­sen­toi­set nu­pit, tuo­re kurk­ku tur­va­tar­kas­tuk­ses­sa ja "näyttävä" Sto­ne­hen­ge-la­vas­tus. It­se asias­sa tämä nau­rat­taa pelkästään tätä ar­vos­te­lua oi­ko­lu­kies­sa. Kuin­ka mo­ni elo­ku­va pys­tyy sa­maan?

Kuva, ääni & ekstrat

Pehmeä, mutta vakaa ja väritoistoltaan hallittu kuva muistuttaa etäisesti teräväpiirtokuvaa. Ei enää häiritsevästi kohinaa. Etupainotteinen, kolkohko mutta selkeä ääniraita, jolla musiikkiosiot toimivat parhaiten. Musan pitää kai soida kovaa mutta dynamiikka on sellainen, että dialogi jää hiljaiseksi jos ei halua säikytellä naapureita aina satunnaisen musalurituksen tullen. Ekstroissa kommenttiraita ja neljän tunnin edestä poistettuja kohtauksia, musiikkivideoita, tv-spotteja ja sekalaisia koosteita ei niinkään elokuvan tekemisestä vaan hahmojen edesottamuksista sittemmin. (PS/IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy