Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Yön ritari – kahden levyn erikoisjulkaisu

The Dark Knight 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 152 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40/1.78*
Ääniraita: Dolby TrueHD
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 207090EAN: 5051895000700

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Bat­ma­nin uu­den ja syn­keämmän ima­gon hui­pen­tu­ma ei lop­pu­jen lo­puk­si oli­si kuin on­nis­tu­nut toi­min­tae­lo­ku­va il­man Jo­ke­ria esittä­neen Heath Led­ge­rin hys­tee­ri­sen hil­peää Jo­ke­ria.

Bat­ma­nin uu­den ja syn­keämmän ima­gon hui­pen­tu­ma ei lop­pu­jen lo­puk­si oli­si kuin on­nis­tu­nut toi­min­tae­lo­ku­va il­man Jo­ke­ria esittä­neen Heath Led­ge­rin hys­tee­ri­sen hil­peää Jo­ke­ria. Näyt­te­lijän yllättävä pois­me­no vain pois­ti mus­tas­ta huu­mo­ris­ta vähäi­set­kin har­maan sä­vyt. On ai­ka­moi­nen suo­ri­tus nuo­rel­ta näyt­te­lijältä pan­na Jack Nic­hol­so­nia hal­val­la, jon­ka roo­li­suo­ri­tus kah­den­kym­me­nen vuo­den ta­kai­ses­sa Tim Bur­to­nin Bat­ma­nis­sa oli ai­ka­naan ke­hut­tu. Nyt se jäi toi­sek­si. Sik­si ko­van luo­kan suo­ri­tus Led­ge­rin Jo­ke­ri oli.
Oh­jaa­ja Cris­top­her No­la­nin edel­li­nen Bat­man Be­gins yli­tetään sen vuok­si, että kä­si­kir­joi­tus­tii­mi on pys­ty­nyt luo­maan uu­sia rat­kai­su­ja, tekmään dia­lo­gis­ta eri­no­mai­sen tuo­ret­ta ja pidättäy­tymään liian pit­kik­si ve­ny­te­tyistä toi­min­ta­koh­tauk­sis­ta.
Yön ri­ta­ri aset­tuu tek­ni­sen toi­min­tae­lo­ku­van kär­ki­kas­tiin, mut­ta on­ko se klas­sik­ko? Pidän sitä Ter­mi­na­tor 2:n ver­tai­se­na, mut­ta en Bla­de Run­ne­rin, Pre­da­to­rin tai Alie­nin kal­tai­se­na kestävänä saa­vu­tuk­se­na. Tus­kin sitä tu­lee kat­sot­tua sen kym­mentä ker­taa vii­mek­si mai­nit­tu­jen ta­paan. Se ei ole kult­ti­ka­maa, mut­ta vii­meis­ten myyn­ti­me­nes­tys­ten jou­kos­sa pe­rin yli­voi­mai­nen elo­ku­va.

Kuva, ääni & ekstrat

DVD:n aliasing-elo pilvenpiirtäjien pinnoilla on vähentynyt murto-osaan, mutta pientä värinää näkyy ajoittain. Muuten kuva näyttää erinomaiselta. Katsojaa saattaa häiritä se, että IMAX-kohtaukset on tallennettu suhteella 1.78:1. Toisin sanoen kuvan laajuus muuttuu katsottaessa. Ääniraita soi pakottamatta ja noudattaa elokuvan hyvää rytmiikkaa. Painetta saadaan tarvittaessa, mutta maltetaan myös hengähtää välillä. Kahdella levyllä. Ekstroissa 68 min. dokumentit, kuusi IMAX-kohtausta, 48 min. Gotham TV:n lähetyksiä, neljä kuvagalleriaa, kolme traileria ja kuusi tv-mainosta. (PS)
16/01/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy