Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Tappajahai

Jaws 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1975Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 84004EAN: 5053083213381

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Richard Dreyfuss mittailee uhkaa
Richard Dreyfuss mittailee uhkaa

Elokuva

Suo­ra­vii­vai­sen yk­sin­ker­tai­nen, mut­ta sa­mal­la täy­del­li­sen toi­mi­va mons­te­rie­lo­ku­va.

Suo­ra­vii­vai­sen yk­sin­ker­tai­nen, mut­ta sa­mal­la täy­del­li­sen toi­mi­va mons­te­rie­lo­ku­va. Kaik­ki oleel­li­set ele­men­tit ovat mu­ka­na: tuo­re she­rif­fi yrittää va­roit­taa, mut­ta tu­ris­tien pa­koa pelkäävät kau­pun­gin isät hys­syt­te­levät kun­nes suu­ri val­koi­nen saa­lis­ta­ja is­kee kai­ken lo­ma­kan­san sil­mien edessä. Ai­koi­naan tämä lie­nee aja­nut mo­net syvän­me­ren­su­kel­ta­jat­kin snork­laa­maan kyl­pyam­mee­seen, mut­ta vaik­kei sa­man­lai­seen fii­lik­seen enää ai­van päästäkään, toi­mii tämä yhä eri­no­mai­sen viih­dyttävänä jännä­rinä.
Tällä elo­ku­val­la on luon­nol­li­ses­ti it­seoi­keu­tet­tu paik­ka jo­kai­sen elo­ku­va­fa­nin ko­koel­mis­sa, mut­ta it­se elo­ku­van ohel­la myös le­vyltä löy­tyvät mit­ta­vat do­ku­men­tit kan­nat­taa kat­soa. Ai­koi­naan kaik­kien ai­ko­jen tuot­toi­sin elo­ku­va, en­simmäi­nen me­rellä ku­vat­tu Hol­lywood-e­lo­ku­va ja sit­tem­min lu­ke­mat­to­mia ker­to­ja imi­toi­tu ka­la­ta­ri­na syn­tyi työn, tus­kan ja sat­tu­man kaut­ta ku­ten ekst­rat hy­vin se­littävät.

Kuva

Uudelleen 4K:na skannattu ja masteroitu kuva on kaunista katsottavaa. Väritoisto on huikean elävää ja sekä musta että valkoinen ovat hätkähdyttävän hyvin kohdallaan, aivan kuin kyse olisi tuoreesta elokuvasta. 35mm filmille kuvattu elokuva näyttää aina juurensa, mutta pääosin rakeisuus on lievää ja miellyttävän ilmeikästä. Filmirakeen lomasta erottuu myös mukava määrä luontaisesti toistuvia yksityiskohtia. Useampi otos siellä täällä jää fokuksen viereen, mutta valtaosin jälki on nätin jäsentynyttä alkuperäisen materiaalin puitteissa.

Ääni

Nyt Dolby Atmos -muodossa taltioitu ääniraita on puhdas, terävä ja tilaisuuden tullen kylmäävä. Legendaarinen musiikkiraitakin toistuu valuuttavasti.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa erinomainen retrospektiivinen making of (123 min.), tätä täydentävä uudempi dokumentti elokuvasta ja sen merkityksestä (101 min.), kooste restauroinnista (8 min.), poistettuja kohtauksia (14 min.), alkuperäinen katsaus kuvauspaikalta (9 min.) ja traileri. Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. (IJ)
11/09/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy