Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Wonder Woman 1984

WW1984 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2020Kesto: 152 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.39/1.90
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018018655

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ker­ta­laa­kis­ta edeltäjäänsä ten­hoa­vam­pi seik­kai­lu aset­taa ih­me­nai­sen, tämän oras­ta­van ase­si­sa­ren ja vuo­sien ta­kaa hen­kiin herä­te­tyn poi­kaystävän kil­pa­sil­le kaik­ki toi­vo­muk­set to­teut­ta­van pa­hik­sen kans­sa.

Ker­ta­laa­kis­ta edeltäjäänsä ten­hoa­vam­pi seik­kai­lu aset­taa ih­me­nai­sen (Gal Ga­dot), tämän oras­ta­van ase­si­sa­ren (K­ris­ten Wiig) ja vuo­sien ta­kaa hen­kiin herä­te­tyn poi­kaystävän (Ch­ris Pi­ne) kil­pa­sil­le kaik­ki toi­vo­muk­set to­teut­ta­van pa­hik­sen kans­sa. Ikään kuin tämä vas­tak­kai­na­set­te­lu ei jo oli­si riittävän oma­peräi­nen ot­taa elo­ku­va näyttämök­seen vuo­den 1984 pe­rio­di­pa­ti­noi­dun Was­hing­to­nin.
Maail­mal­la vä­kinäi­ses­ti ke­hut­tu edel­li­so­sa oli pök­kelön kli­sei­nen minä myös -sar­jan su­per­san­ka­ri­seik­kai­lu, mut­ta tämä on kaik­kea muu­ta: elo­ku­va on her­kul­li­sen oma­peräi­nen, seik­kai­lu­mie­li­sen len­no­kas ja juo­nel­taan jo­pa mie­lekäs fan­ta­siajännä­ri. Tai­pa­leen var­rel­le mah­tuu käytännössä yk­si­no­maan omia aja­tuk­sia, haus­ko­ja toi­min­ta­jak­so­ja ja ar­mol­li­sen vähän ai­vo­ton­ta mättöä — jo­pa lop­puyh­tee­not­to su­juu eri nuot­tien mu­kaan kuin ta­va­no­mai­ses­sa su­per­san­ka­rie­lo­ku­vas­sa. Tämä ei ole ai­noas­taan hyvä edel­li­so­saan ver­rat­tu­na vaan pa­ras su­per­san­ka­rie­lo­ku­va pitkään ai­kaan. Tämä on noin 1984 ker­taa kiin­nos­ta­vam­pi elo­ku­va kuin edeltäjänsä ja rat­kai­se­vas­ti fik­sum­pi kuin kes­ki­ver­tomättö, mut­ta sil­ti hulp­peas­ti yli­pitkä.

Kuva

Osittain IMAX:ina kuvattu elokuva on kaksijakoinen kokemus. Pitkä alkunäytös ja lyhyt jälkinäytös on kuvattu IMAX-laitteistolla, eikä jälki voisi olla komeampaa: jälki on komean tarkkaa, värikylläistä ja puhdasta. Nämä likimain kokoruudulla pyörivät otokset ovat puhdasta herkkua, jotka jättävät helposti elokuvan massan varjoonsa. Kuvasuhde vaihtelee elokuvan aikana ollen IMAX-osioissa 1.90:1-luokkaa ja niiden välissä 2:39:1.

3.4-6.5K:na kuvattu ja väitetysti kokonaisuudessaan 4K:na masteroitu kuva on vakaa, värikylläinen ja miellyttävän jäsentynyt. Harmillisesti elokuvan pääosan anti jää näistä lähtökohdista huolimatta 4K:n odotuksista: vaatteiden tekstuurit silottuvat, hiukset takkuavat ja kaikkea leimaa hieman rosoinen ja tylppä toisto. Väritoisto on kyllä mainiosti kohdillaan ja kuvan dynamiikka hyvä, mutta erottelukyky ei pääsääntöisesti ole IMAX-osioiden tai elokuvan saamien kansainvälisten kehujen tasolla. Anti on sisällöllisesti näyttävää ja ilahduttavan lennokasta sekä 80-luvun periodipatinassaan että amazonien satumaisessa maailmassa, mutta valitettavasti 4K ei nyt ota tästä lähtökohdasta kaikkea irti.

Ääni

Hans Zimmerin musiikin terästämä upea ääniraita on komeassa iskussa, eivätkä sen enempää toiminta kuin näennäiset suvannotkaan jätä kylmäksi. Ääniraita on virkeä, tilava ja tunnelmallisen iskevä. Musiikkiraita uskaltautuu jopa paikoin kasarimaiseen fiilistelyyn. Tällä kertaa äänimaisema tekee suuremman vaikutuksen kuin 4K-kuva.

Ekstrat

4K on ekstraton. Boksin HD-levy tarjoaa lisukkeiksi mm. making of -koosteen, mokia ja kymmenkunta koostetta. (IJ)
09/04/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy