Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Netflix

G. I. Jane

Sotilas Jane 

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Netflix
 
Vuosi: 1997Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.35
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Netflix) ellei toisin mainita.

Elokuva

Muis­ti­ku­via pa­rem­pi ta­ri­na skar­pis­ta ja ko­vas­ta tie­dus­te­luup­see­ris­ta, jo­ka ot­taa har­teil­leen ura­nuur­ta­jan roo­lin en­simmäi­senä nai­se­na Na­vy Seals -e­ri­kois­jou­kois­sa.

Muis­ti­ku­via pa­rem­pi ta­ri­na skar­pis­ta ja ko­vas­ta tie­dus­te­luup­see­ris­ta (De­mi Moo­re), jo­ka ot­taa har­teil­leen ura­nuur­ta­jan roo­lin en­simmäi­senä nai­se­na Na­vy Seals -e­ri­kois­jou­kois­sa.
Oh­jaa­ja Rid­ley Scott luo elo­ku­van, jo­ka mais­tuu ko­vas­ti Cu­ba Goo­ding Jr:n täh­dittämältä draa­mal­ta "Kun­nian puo­les­ta". Nyt ol­laan lii­ken­teessä fik­tii­vi­sem­millä lin­joil­la ja ra­sis­min si­jaan ovel­la koe­tel­laan sek­sis­min va­raan ra­ken­net­tu­ja luk­ko­ja. Mu­ka­na on myös ri­paus Rid­leyn vel­jen To­ny Scot­tin "Top Gun":ia, vaik­ka nyt vau­vaöl­jyt ja len­to­pal­lot vaih­tu­vat mu­taan ja lentävään ve­reen.
Ta­ri­nan lop­pu­tu­los on sel­viö, mut­ta as­kel­mer­kit vetävät hy­vin piik­ki­lan­gan ali ja es­tei­den yli il­man vä­kinäistä mo­ra­li­soin­tia. Tais­te­lu­koh­tauk­set ovat sa­mal­la ta­sol­la kuin draa­ma­pai­not­tei­sis­sa so­tae­lo­ku­vis­sa yleensä, kou­lu­tus­koh­tauk­set jo­pa is­ke­viä ja ta­ri­na on dia­lo­giaan myö­ten pal­kit­se­va.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvasuhde on oikea ja kuvanlaatu ikäisekseen hyvä. Musiikkiraita pitää hyvin yllä tunnelmaa ja nousee hitusen verran geneerisen esityksen yläpuolelle, mistä kiittäminen on säveltäjä Trevor Jonesia (mm. Viimeinen mohikaani ja Cliffhanger). (IJ)
06/01/2017

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy