Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Netflix

Rudy

Elokuva:

Tekniset tiedot

Formaatti: Netflix
 
Vuosi: 1993Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
1.78
  
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Netflix) ellei toisin mainita.

Elokuva

Pe­rik­sian­ta­mat­to­muu­den sa­no­maa soih­dun lail­la kan­ta­va ur­hei­lud­raa­ma ker­too ta­ri­nan mie­hestä, jo­ka ei pie­nestä koos­taan huo­li­mat­ta suos­tu luo­pu­maan unel­mas­taan pe­la­ta jenk­ki­fun­tis­ta Not­re Da­men ylio­pis­ton ri­veissä.

Pe­rik­sian­ta­mat­to­muu­den sa­no­maa soih­dun lail­la kan­ta­va ur­hei­lud­raa­ma ker­too ta­ri­nan mie­hestä (Sean As­tin), jo­ka ei pie­nestä koos­taan huo­li­mat­ta suos­tu luo­pu­maan unel­mas­taan pe­la­ta jenk­ki­fun­tis­ta Not­re Da­men ylio­pis­ton ri­veissä. Tiu­kan väännön myötä pik­ku­kau­pun­gin teräs­teh­taan no­ki vaih­tuu ylio­pis­ton vä­rei­hin, mut­ta sielläkään tie ei ole kul­lal­la si­loi­tet­tu.
Ky­seessä on tai­dok­kaas­ti luo­tu al­ta­vas­taa­ja­ta­ri­na­na, jo­ka vä­him­millään viih­dyttää ja par­haim­mil­laan ins­pi­roi ta­voit­te­le­maan unel­miaan. Hah­mot ovat kaut­taal­taan sym­paat­ti­sia, eikä draa­maa sor­ru­ta luo­maan ta­va­no­mai­sen raf­laa­vin kei­noin.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Da­niel "Ru­dy" Ruet­ti­ge­rin to­si­ta­ri­naan, jo­ta se myös vai­kut­taa nou­dat­ta­van ver­rat­tain us­kol­li­ses­ti. Ai­noa suu­rem­pi va­paus tun­tuu ol­leen val­men­ta­ja Dan De­vi­nen maa­laa­mi­nen Ru­dyn vas­tus­ta­jak­si kun to­del­li­suu­des­sa ti­lan­ne on il­mei­ses­ti ol­lut päin­vas­tai­nen: val­men­ta­ja oli it­se asias­sa vas­tuus­sa Ru­dyn vetä­mi­sestä kentäl­le ja an­toi täl­le enemmän pe­liai­kaa kun elo­ku­va an­taa ymmärtää. Niin ikään fil­maat­ti­nen pe­li­pai­to­jen luo­vu­tus­koh­taus on se­pi­tettä, mut­ta jouk­kue­ka­ve­rei­den ihai­lu ja kun­nia­tuo­lis­sa pois kan­ta­mi­nen ovat tot­ta — elo­ku­van lop­pu­teks­ti jäl­kimmäi­sen ta­pah­tu­man ai­nut­ker­tai­suu­des­ta ei kui­ten­kaan ole ai­van tot­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Ikäisekseen asiallinen kuva ja vaivatta toimiva ääniraita. Kuvasuhde on lähes oikea, sillä tämä esitettiin alunperin teattereissa kuvasuhteella 1.85:1. (IJ)
18/06/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy