Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Netflix

Rudy

Elokuva:

Tekniset tiedot

Formaatti: Netflix
 
Vuosi: 1993Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
1.78
  
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Pe­rik­sian­ta­mat­to­muu­den sa­no­maa soih­dun lail­la kan­ta­va ur­hei­lud­raa­ma ker­too ta­ri­nan mie­hestä, jo­ka ei pie­nestä koos­taan huo­li­mat­ta suos­tu luo­pu­maan unel­mas­taan pe­la­ta jenk­ki­fun­tis­ta Not­re Da­men ylio­pis­ton ri­veissä.

Pe­rik­sian­ta­mat­to­muu­den sa­no­maa soih­dun lail­la kan­ta­va ur­hei­lud­raa­ma ker­too ta­ri­nan mie­hestä (Sean As­tin), jo­ka ei pie­nestä koos­taan huo­li­mat­ta suos­tu luo­pu­maan unel­mas­taan pe­la­ta jenk­ki­fun­tis­ta Not­re Da­men ylio­pis­ton ri­veissä. Tiu­kan väännön myötä pik­ku­kau­pun­gin teräs­teh­taan no­ki vaih­tuu ylio­pis­ton vä­rei­hin, mut­ta sielläkään tie ei ole kul­lal­la si­loi­tet­tu.
Ky­seessä on tai­dok­kaas­ti luo­tu al­ta­vas­taa­ja­ta­ri­na­na, jo­ka vä­him­millään viih­dyttää ja par­haim­mil­laan ins­pi­roi ta­voit­te­le­maan unel­miaan. Hah­mot ovat kaut­taal­taan sym­paat­ti­sia, eikä draa­maa sor­ru­ta luo­maan ta­va­no­mai­sen raf­laa­vin kei­noin.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Da­niel "Ru­dy" Ruet­ti­ge­rin to­si­ta­ri­naan, jo­ta se myös vai­kut­taa nou­dat­ta­van ver­rat­tain us­kol­li­ses­ti. Ai­noa suu­rem­pi va­paus tun­tuu ol­leen val­men­ta­ja Dan De­vi­nen maa­laa­mi­nen Ru­dyn vas­tus­ta­jak­si kun to­del­li­suu­des­sa ti­lan­ne on il­mei­ses­ti ol­lut päin­vas­tai­nen: val­men­ta­ja oli it­se asias­sa vas­tuus­sa Ru­dyn vetä­mi­sestä kentäl­le ja an­toi täl­le enemmän pe­liai­kaa kun elo­ku­va an­taa ymmärtää. Niin ikään fil­maat­ti­nen pe­li­pai­to­jen luo­vu­tus­koh­taus on se­pi­tettä, mut­ta jouk­kue­ka­ve­rei­den ihai­lu ja kun­nia­tuo­lis­sa pois kan­ta­mi­nen ovat tot­ta — elo­ku­van lop­pu­teks­ti jäl­kimmäi­sen ta­pah­tu­man ai­nut­ker­tai­suu­des­ta ei kui­ten­kaan ole ai­van tot­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Ikäisekseen asiallinen kuva ja vaivatta toimiva ääniraita. Kuvasuhde on lähes oikea, sillä tämä esitettiin alunperin teattereissa kuvasuhteella 1.85:1. (IJ)
18/06/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy