Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Thunderbolt and Lightfoot

Rajut kaverit 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1974Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
LBX 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 2.0 Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 82850EAN: 5050070010305

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (MGM) ellei toisin mainita.

Elokuva

C­lint Eas­twood on elämän­muu­tok­sen teh­nyt pank­ki­ros­vo, jon­ka men­nei­syys pa­kot­taa ta­kai­sin van­hoil­le met­kuil­le.

C­lint Eas­twood on elämän­muu­tok­sen teh­nyt pank­ki­ros­vo, jon­ka men­nei­syys pa­kot­taa ta­kai­sin van­hoil­le met­kuil­le. Jeff Brid­ges on kei­ka­ri­mai­nen po­jank­lop­pi, jo­ka tun­nis­taa su­ku­lais­sie­lun tiel­leen sat­tu­mal­ta osu­nees­sa muu­ka­lai­ses­ta. Kah­des­taan mie­het läh­tevät ha­ke­maan vuo­sien ta­kai­sen kei­kan saa­lis­ta pii­lo­pai­kas­ta, mut­ta pää­tyvät­kin ve­restämään muis­to­ja ko­kei­le­mal­la sa­maa keik­kaa uu­del­leen.
Kau­riin­metsästä­jistä par­hai­ten tun­ne­tun Mic­hael Ci­mi­non oh­jaa­ma ja kä­si­kir­joit­ta­ma ri­kosd­raa­ma on yhtä pal­jon bud­dy-e­lo­ku­va kuin keik­ka­ku­vaus. Eas­twoo­din järkähtämätön Thun­der­bolt ja Brid­ge­sin ke­peäas­ke­li­nen Light­foot ovat sym­paat­ti­sia hah­mo­ja, joi­den huo­le­ton tyhjä­tas­kui­nen elämä­na­sen­ne enemmän kuin hy­vittää mies­ten rötök­set elo­ku­vas­sa. Yllättävä ja har­taan su­ru­mie­li­nen lop­pu­koh­taus on siis tar­peen, jot­tei kat­so­jia tur­haan kan­nus­te­ta lait­to­muuk­sien po­lul­le.

Kuva, ääni & ekstrat

4:3-kehykseen letterboksattu laajakuva on onneksi alkuperäistä 35mm skooppia eikä 1.33:1 kuten kannesta voisi hätäisempi lukija päätellä. Kuva on verrattain levollisena kaikin puolin kelvollinen vaikka erottelukyky jääkin ei-anamorfisena hieman vaatimattomaksi. Selkeä ja särötön ääniraita on sisimmiltään mono, mutta tässä kahteen kanavaan koodattu. Dialogi toistuu mukisematta ja musiikki soi puhtaasti, joten valituksen aihetta ei juuri ole. Ekstroissa traileri. Tekstitetty suomeksi vaikka kyseessä onkin brittipainos. (IJ)
31/03/2012
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy