Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

L.A. Confidential

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1997Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 100393EAN: 7321946156990

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Näitä ei enää tehdä.

Näitä ei enää tehdä. Eikä nähdä: elo­ku­via, jot­ka vielä toi­sel­la­kin kat­se­lu­ker­ral­la vievät selkä­na­han ka­nan­li­hal­le ja tuot­ta­vat sa­man­lai­sen odo­tuk­sen hy­ker­ryk­sen kuin tei­ni­po­jal­le, jo­ka tietää koh­ta avar­ta­van­sa ko­ke­mus­poh­jaan­sa.
Kir­jai­li­ja Ja­mes Ell­royn maail­ma on pal­jon mus­tem­pi paik­ka kuin Ham­mett, Chand­ler tai Chi­na­town pa­ni­vat meidät ku­vit­te­le­maan. Vain näennäi­sen via­ton 1950-lu­vun Los An­ge­les elää hui­ja­reis­ta, huu­meis­ta ja hi­mois­ta. Toi­min­nan dy­na­mo löy­tyy pää­po­lii­sia­se­mal­ta, mut­ta puh­da­sot­sai­nen vas­ta-al­ka­ja (Guy Pear­ce) pys­tyy hy­villä po­lii­ti­kon­tai­doil­laan ja härkäpäi­sen vas­ta­koh­tan­sa (Rus­sell Crowe) avul­la ha­jot­ta­maan tiuk­kaan pu­ris­te­tun, lä­pimädän mo­tin.
L.A. Con­fi­den­tial syn­tyi otol­li­seen vai­hee­seen, kun Ell­roy oli kir­jai­li­ja­na vas­ta nou­se­mas­sa isok­si ni­mek­si, näyt­te­lijä­jouk­koon saa­tiin juu­ri me­nes­tyk­sen kyn­nyk­sellä ole­via pe­rin nälkäi­siä voi­mia ja oh­jaa­jal­la kyp­syi oma nä­ke­mys.
E­lo­ku­van tyl­sintä osaa ovat toi­min­ta­koh­tauk­set, eivätkä nekään mi­tenkään hau­ko­tut­ta­via ole. Ky­seessä on yk­si kaik­kien ai­ko­jen po­lii­si­ku­vaus, Ko­vaot­teis­ten mies­ten ve­roi­nen merk­ki­paa­lu.

Kuva, ääni & ekstrat

Katoavaista on kuitenkin tekninen kunnia. Liki kymmenen vuotta sitten DVD-version kuva ja ääni saivat viisi tähteä, vaikka BD:n rinnalla se tuntuu kovin kohinaiselta ja epätarkalta. Ääniraidat soivat aika tunkkaisesti edelleen. DVD:n suomitekstitys jäi tallentamatta, joten ainakin yksi erä jouduttiin aikoinaan vetämään markkinoilta. Liekö sillä keräilyarvoa. Joka tapauksessa BD sisältää tekstityksen kuten pitääkin. Ekstroihin on tallennettu DVD:ltä tutut toiminnot ja hieman lisää: kommenttiraita, 104 min. dokumentit, 46 min. tv-sarjan pilotti, erillinen Jerry Goldsmithin 5.1-musiikkiraita ja viisi traileria. (PS)
18/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy