Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Shaun of the Dead

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2004Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582943429

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kie­li­pos­kes­sa teh­ty eng­lan­ti­lai­nen kau­hu­ko­me­dia, jos­sa zom­bie-e­pi­de­mia uh­kaa Lon­toon asuk­kai­ta.

Kie­li­pos­kes­sa teh­ty eng­lan­ti­lai­nen kau­hu­ko­me­dia, jos­sa zom­bie-e­pi­de­mia uh­kaa Lon­toon asuk­kai­ta. Pu­bin kan­ta-a­siak­kai­den täy­tyy sel­vitä koi­tok­ses­ta voi­dak­seen jat­kaa tyhjän­toi­mit­ta­jan ar­keaan. Ai­dos­ti haus­ka, näppärällä dia­lo­gil­la kuo­ru­tet­tu ko­me­dia, jol­le nau­raak­seen ei tar­vit­se ol­la zom­bie­lef­fo­jen ystävä.
Nyt uu­dem­mal­la kat­se­lu­ker­ral­la on pak­ko ko­rot­taa elo­ku­van täh­tiar­vo­sa­naa, sillä vierähtä­neestä ajas­ta huo­li­mat­ta huu­mo­ri toi­mii jos mah­dol­lis­ta vielä pa­rem­min kuin ai­koi­naan. Ka­ve­ruk­set Si­mon Pegg ja Nick Frost luo­vat tässä käytännössä täy­del­li­sen kau­hu­pa­ro­dian, jo­ka tar­joi­lee puo­li­vil­lai­sen haa­hui­lun ja hi­hi­tyk­sen si­jaan her­kul­li­sen tu­ke­van la­tauk­sen va­ka­vail­meistä gen­re-ir­vai­lua.

Kuva & ääni

Erinomaisen terävä ja tarkka kuva, joka on myös väritoistoltaan hyvä, joskin brittiläisittäin hivenen kylmäksi sävytetty. DVD-version roskasta tai reunavärinästä ei ole enää tietoakaan, mutta jokunen otos varsinkin finaalin aikana jää epäskarpiksi. Ääniraita on ongelmattoman selkeä, mutta subwooferin käytöltään ehkä jopa yliaktiivinen jonkinlaisen jyrinän kuormittaessa ääniraitaa lähes tauotta. Dialogi on selkeää, musiikki vähäeleistä ja tehosteet toimivia.

Ekstrat

Aiempaan DVD:hen nähden huomattavasti paisuneissa ekstroissa mm. neljä kommentiraitaa (mukana aiempien Simon Peggin ja Edgar Wrightin lisäksi Nick Frost, Dylan Moran, Kate Ashfield, Lucy Davis, Bill Nighy, Penelope Wilton ja Zombeja), poistettuja kohtauksia kommentein, mokia, monenmoisia hupiklippejä, videopäiväkirjoja, vertailuja, trailereita ja tv-spotteja sekä kuvagalleria. (IJ)
04/12/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy