Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Resident Evil: Afterlife

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 241437EAN: 5051160277875

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Milla Jovovich ja Ali Larter erottuvat edukseen zombielaumasta
Milla Jovovich ja Ali Larter erottuvat edukseen zombielaumasta
Pako-sarjasta tutulla Wentworth Millerillä on taas pako mielessä
Pako-sarjasta tutulla Wentworth Millerillä on taas pako mielessä

Elokuva

Kol­men vai­sun vi­rusjännä­rin jäl­keen neljäs Re­si­dent Evil -­vi­ri­telmä ei herätä suu­ria en­nak­ko-o­do­tuk­sia, jo­ten yllä­tys on suu­ri kun pa­la­set nyt lok­sah­ta­vat nä­tis­ti pai­koil­leen.

Kol­men vai­sun vi­rusjännä­rin jäl­keen neljäs Re­si­dent Evil -vi­ri­telmä ei herätä suu­ria en­nak­ko-o­do­tuk­sia, jo­ten yllä­tys on suu­ri kun pa­la­set nyt lok­sah­ta­vat nä­tis­ti pai­koil­leen. Mil­la Jo­vo­vich son­nus­tau­tuu jäl­leen la­tek­siin ja säntää suin päin toi­min­taan maail­man­lop­pua vas­taan. Maail­man­laa­jui­sen epi­de­mian jäl­keen zom­beil­la on hie­noi­nen yli­voi­ma, mut­ta ryhmä var­sin hy­vin­voi­via ja suo­ras­taan mal­lin­mi­tat täyttä­viä eloonjää­neitä apu­naan hän yrittää höynäyttää puo­li­kuol­lei­ta ja saa­vut­taa ih­mis­kun­nan vii­mei­sen lin­nak­keen.
Mai­se­mat vaih­te­le­vat To­kion al­le ra­ken­ne­tus­ta me­ga­bun­ke­ris­ta, Alas­kan aroil­le ja zom­bien saar­ta­maan lo­san­gel­si­lai­seen mie­li­sai­raa­laan kuin tie­to­ko­ne­pe­lin kentät kon­sa­naan. Omia aja­tuk­sia ei mat­kan var­rel­la kai­va­ta, eikä ta­ri­nal­la­kaan ole kun­nol­lis­ta kaar­ta, mut­ta tun­nel­ma on kou­kut­ta­va.
E­lo­ku­va ku­vat­tiin sa­maa 3D-tek­niik­kaa käyttäen kuin Ja­mes Ca­me­ro­nin Ava­tar, mut­ta tältä le­vyltä löy­tyy vain elo­ku­van 2D-ver­sio. Elo­ku­va on kui­ten­kin jul­kais­tu erik­seen 3D Blu-raynä. Vi­suaa­li­ses­ti vir­keä ja kik­kai­luun sor­tu­mat­ta jat­ku­vas­ti koh­ti ka­me­raa vyö­ryvä elo­ku­va so­vel­tuu var­mas­ti hy­vin 3D:n man­ne­kii­nik­si.

Kuva & ääni

Upean terävä ja tunnelmallisen synkkäsävyinen kuva tarjoilee täyslaidallisen zombie-aiheista silmäkarkkia. Tietokonetehostein ehostetut suurkaupunkimiljööt vellovine zombeineen ovat näyttävää katsottavaa, mutta toisaalta etenkin loppupuoliskon tankkerijaksot jäävät reilummin CGI-ryminöiden kirkkaimmasta kärkikastista. Aiemmista sarjan elokuvista poiketen tässä tekijät ovat päässeet kuvaamaan myös vihreäksi maalatun studion ulkopuolelle, mikä on johtanut miellyttävästi avarampaan maailmaan. Ääniraita on musiikkiraitaa myöten hyvin mukana ryminässä, eikä kokonaisuus jää sen enempää tukkoiseksi kuin jumputtavaksikaan.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja tuottajien asiallinen kommenttiraita, haastatteluita ja konseptikuvia esittelevä kuva-kuvassa-raita, huomionkipeä nettipohjainen triviaraita, poistettuja kohtauksia (7 min.), mokia (5 min.) ja seitsemän kattavaa koostetta elokuvan hahmoista, näyttelijöistä, tehosteista, meikeistä, 3d-kuvaustekniikasta ja kaikesta muusta olennaisesta (yht. 48 min.). Sakkana pohjalla sarjan seuraavan puhtaasti CGI-pohjaisen elokuvan teaseri. Ekstrat esitetään HD-muodossa. (IJ)
07/03/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy