Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

A Serious Man

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 220173EAN: 6438044249866

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Coe­nin vel­jes­ten yh­tei­soh­jaus­ta ei voi­ne suo­si­tel­la oras­ta­vas­ta an­ti­se­mi­tis­mistä vie­roi­tet­ta­vil­le, sillä sik­si osu­vaa ja raa­kaa pi­laa se te­kee juu­ta­lai­sis­ta ta­vois­ta.

Coe­nin vel­jes­ten yh­tei­soh­jaus­ta ei voi­ne suo­si­tel­la oras­ta­vas­ta an­ti­se­mi­tis­mistä vie­roi­tet­ta­vil­le, sillä sik­si osu­vaa ja raa­kaa pi­laa se te­kee juu­ta­lai­sis­ta ta­vois­ta. Se si­joit­tuu to­sin vuo­teen 1967, millä saa­daan tar­vit­ta­vaa etäi­syyttä.
Mus­tan huu­mo­rin kei­noin kat­so­ja pan­naan ajat­te­le­maan Län­si­ran­nan ra­sis­tis­ta val­tio­po­li­tiik­kaa, vaik­ka krii­sistä toi­seen va­lu­van fy­sii­kan pro­fes­so­rin per­he- ja työelämä ai­ka kau­kai­sel­ta tun­tuu­kin.
Ko­me­diaa ei voi myöskään suo­si­tel­la so­vi­nis­ti­sil­le mie­hil­le, eikä niil­le sur­ki­muk­sil­le, jot­ka elävät pa­ri­suh­tees­sa tis­ki­ko­neen ja kau­li­men vä­lissä. Mut­ta kat­so­kaa it­se, et­te kui­ten­kaan us­ko va­roi­tuk­sen sa­no­ja. Sie­men on kyl­vet­ty he­delmättömään maa­han.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva piirtyy tarkasti, mutta ajankuvaa tavoitellaan latteilla väreillä. Ääniraita on rakennettu taidolla. Vuoden 1967 musiikkia hyödynnetään Jimi Hendrixin “Machine Gunista” Jefferson Airplanen “Somebody to Loveen”. Yksi parhaista vitseistä liittyy jälkimmäisen kitaristiin Jorma Kaukoseen, joten suomalaisugrilaisetkin saavat osansa. Musta huumori alkaa jo alkutekstejä ennen goottilaisjuutalaisella kauhutarinalla, joka on kuvattu 1.33:1 suhteeseen. Jokainen laajakuvaversioita 1990-luvulla mankuneet tietävät, mikä oli jutun juju. Ekstroissa 33 min. dokumentit. (PS)
08/04/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy