Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Painajainen ennen joulua

Nightmare Before Christmas 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1993Kesto: 76 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
4K HDR 1.66
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7333018028500

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ker­too Kur­pit­sa­ku­nin­kaas­ta, Jack-­luu­ran­ko­mie­hestä, jo­ka löytää Jou­lu­kau­pun­gin.

Ker­too Kur­pit­sa­ku­nin­kaas­ta, Jack-luu­ran­ko­mie­hestä, jo­ka löytää Jou­lu­kau­pun­gin. Hän vie jou­lun Hal­loween-o­len­noil­le. Jou­lu­puk­ki kaa­pa­taan ja möröt ai­ko­vat huo­leh­tia ai­na­kin ker­ran jou­lun jär­jestä­mi­sestä maail­man lap­sil­le. It­se asias­sa tuot­ta­ja Tim Bur­to­nin elo­ku­va, hä­nen nä­kyjänsä jo vuo­sia aiem­min. Stop­mo­tion-tek­nii­kal­la to­teu­tet­tu, vä­hintään­kin per­soo­nal­li­nen, eri­lai­nen ani­maa­tioe­lo­ku­va. Har­vaa jou­lu­ku­vaa kat­soes­sa ve­det va­lu­vat sil­mistä. Gram­my- ja Os­car-eh­do­kas. Dan­ny Elf­ma­nin mai­nio mu­siik­ki.

Kuva

Stop motion -animaation kautta loihdittu kuva on filmimäisen jäsentynyt, levollinen ja kalmanasteikolla värikylläinen. Tim Burtonin mielikuvituksesta suoraan siirretty kuva on mielikuvituksekas, satumaisen vetreä ja klassisen satumainen. Parhaimmillaan lähikuvissa anti on pintatekstuureita myöten erottelevaa tavalla, jota ei aiemmilta formaateilta olisi vaatinut. Heikoimmillaan anti on fokuksen karatessa joukkokohtauksissa, mutta tällöinkin anti on vakaata.

Ääni

Tarkasti artikuloiva ääniraita etenee laulusta toiseen runomaisella otteella. Kerronta laajentuu myös havaittavasti tilakanaviin muun muassa haamujen kautta. Kokonaisuus on tenhoava, mutta fantasiatykitykseen tottuneelle nyky-yleisölle ehkä kovin seesteinen ja viitteellinen. Dialogi soljuu puhtaasti, mutta nukkemittakaavaan sovitetusti.

Ekstrat

4K on ekstraton. Boksin HD-versio tarjoilee elokuvan ohella mm. ohjaajan kommenttiraidan, making of -dokumentin, poistettuja otoksia ja storyboardeja. Lisukkeet ovat tuttuja aiemmilta julkaisuilta lukuun ottamatta elokuvan sing along -muotoa, joka on katsottavissa sekä 4K- että HD-version kanssa. (PS/IJ)
15/12/2023
15/12/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy