Kiinalaisen ydinvoimalan posahdettua ilmaan tuntemattoman hakkerin myyräntyön seurauksena lyövät kybersodassa yleensä napit vastakkain olevat Yhdysvallat ja Kiina yllättäen hynttyyt yhteen syyllisen jäljittämiseksi.
Kiinalaisen ydinvoimalan posahdettua ilmaan tuntemattoman hakkerin myyräntyön seurauksena lyövät kybersodassa yleensä napit vastakkain olevat Yhdysvallat ja Kiina yllättäen hynttyyt yhteen syyllisen jäljittämiseksi. Ainoa mies, joka kykenisi arvoituksen ratkaisemaan viruu amerikkalaisessa vankilassa, mutta tämäkään ei ole kummoinen hidaste.
Michael Mannin ohjaama elokuva näyttää, kuulostaa ja maistuu miehen elokuvalta, mutta ei valitettavasti niiden parhaiden vuosikertojen tuotokselta. Heatin kaltaista nokkeluutta tai intensiteettiä ei tavoiteta, mutta seesteisestä Miami Vicesta tämä kyllä käy.
Videomainen jännäri uhmaa uskottavuuden rajoja kehystarinallaan ja elottomasti etenevillä hahmoillaan, mutta hakkeroinnin kuvauksessa tuntuu olevan ripauksen verran enemmän uskottavuutta kuin keskimääräisessä TV-viihdykkeessä. Kyse on lopulta perin väsyneestä myöhäisillan teemajännäristä, joten ei ole yllätys, että elokuva jäi lippuluukulla 90 miljoonan dollarin flopiksi.
Erehtymättömästi Michael Mann -elokuvalta näyttävä kuva on videomaisen terävä ja studiomaisesti valaistu. Jälki on kiitettävän terävää ja miljööt vivahteikkaita. Ääniraita toistaa dialogin ja sähköisen musiikin terävästi. Musiikkiraita on pettymys niin ohjaajan kuin säveltäjien aiemmat elokuvat huomioiden. Kokonaisuus maistuu videoviihdykkeeltä täysiverisen elokuvan sijaan, mutta teknisesti anti on valitun ilmeen puitteissa tasokasta. Ekstroissa kolme koostetta kyber-uhista (13 min.), kuvauspaikoista (10 min.) ja realismin tavoittelusta (17 min.). (IJ)