Nykypäivän nuorten on tietokonepeleineen mahdotonta ymmärtää, millaista vastaava toiminta oli 1970-luvun taittuessa.
Nykypäivän nuorten on tietokonepeleineen mahdotonta ymmärtää, millaista vastaava toiminta oli 1970-luvun taittuessa. Katsottiin jakso Bonanzaa illalla ja aamulla leikittiin samaa joko koulun välitunnilla tai sitten iltapäivällä kotipihalla. Todellista yhtenäiskulttuuria.
Bonanza on säilyttänyt ryhdikkäästi oman ilmeensä humanistisena lännensarjana. Perusasetelma luo jännitteitä, joita pyöritetään ansiokkaasti.
Ikihonkaa muistuttava ranchinomistaja Ben Cartwright (Lorne Green) pitää poikiaan arvossaaan. Useasti naimisiin menneen miehen pojilla on erilainen tausta. Yksi on jenkki ja toinen konfederaatti. Vanhin on nopea aseenkäyttäjä, mutta myös vastuullinen. Keskimmäinen eli legendaarinen Hoss (lännen slangin mukaan hevonen, jätti, arvostettu henkilö) omaa lempinimensä mukaisesti suuret voimat ja huumorin taidon. Nuorimmainen joutuu vaikeuksiin naistensa kanssa.
Ensimmäisessä boksissa on pilotti ja seitsemän ensimmäistä jaksoa kahdella levyllä.
Ihmeen kauniit värit kertovat karua kieltään, kuinka kaukana mustavalkotelevisioon totutettu Suomen kansa oli aikansa Yhdysvalloista. Kuva piirtyy kauniisti. Selkeä ääniraita kestää vertailun. Ekstroissa Bonanzan esiaste, Fireside Theatre -jakso “Man on the Comstock” (24 min.), 20 min. haastattelu, pilotin vaihtoehtoloppu ja kuvagalleria. (PS)