Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Tulimyrsky

Backdraft 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1991Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083191436

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ron Howar­din oh­jaa­ma toi­min­tad­raa­ma chi­ca­go­lai­ses­ta pa­lo­mies­su­vus­ta ja sen ympä­ril­le ra­ken­tu­vas­ta laa­jem­man pa­lo­mies­per­heen jän­ni­tysnäy­telmästä.

Ron Howar­din oh­jaa­ma toi­min­tad­raa­ma chi­ca­go­lai­ses­ta pa­lo­mies­su­vus­ta ja sen ympä­ril­le ra­ken­tu­vas­ta laa­jem­man pa­lo­mies­per­heen jän­ni­tysnäy­telmästä.
E­lo­ku­va on tai­do­kas rak­kaus­kir­je pa­lo­mie­hil­le, mo­der­neil­le luo­la­mies­ten jäl­keläi­sil­le, jot­ka ovat op­pi­neet ymmärtämään tul­ta ja tai­vut­ta­maan sen tah­toon­sa. Tämä on spek­taak­ke­li, draa­ma ja po­lii­si­dek­ka­ri yh­dessä ver­rat­tain ele­gan­tis­sa pa­ke­tis­sa. On­han tämä to­ki osal­taan kär­ven­net­tyä pop­cor­nia, eri­tyi­ses­ti lop­pu­ko­ri­nois­saan, mut­ta mauk­kaas­ti teh­tyä sel­lais­ta.

Kuva

Upea aito 4K-kuva on skarppi, värikylläinen ja dynamiikaltaan komea. Alkukohtauksessa tiilet piirtyvät tarkasti talon seinästä ja tulipilvi uhkaavan dynaamisesti pikimustia varjoja vasten. Jälkeä ei välttämättä erehdy luulemaan tehosteiden osalta moderniksi spektaakkeliksi, mutta ihmiset ottavat tilansa uskottavan välittömästi ja anti on kauttaaltaan väkevää -- savustettuna tai muutoin. Filmirae pysyy hyvin kurissa, eikä jälki ole myöskään ylisiloiteltua. Myös boksin sisältämä HD on asiallinen, mutta jää suhteessa kovin kalpeaksi ja pehmeäksi. Hyvä niin.

Ääni

Virkeä ääniraita antaa tulen roihuta kaikissa kanavissa ja taitaa niin hienostuneet kuin aggressiiviset sävyt kunnialla. Dialogi toistuu puhtaasti ja hitusen ikääntyneet tehosteet napakasti. Tilakuva on virkeä tulimyrskyjä ja musiikkia myöten.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton, mutta boksi sisältää myös HD-version omalla levyllään. HD-version tekstitetyissä ekstroissa ohjaajan alustus (3 min.), poistettuja kohtauksia (hurjat 43 min.) ja viisi koostetta tarinasta (15 min.), tekijöistä (19 min.), stunteista, (15 min.) tulesta (13 min.) ja tosielämän palomiehistä (9 min.). Elokuvan tekstityksessä kaupunginvaltuutettu (”alderman”) on jäänyt kääntämättä koko leffan läpi ja kertaalleen ”tulkaa” korvaa kehoutuksen ”tule”. (IJ)
08/01/2021

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy