Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

A Star Is Born

Tähti on syntynyt 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112747244

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

K­las­si­nen ta­ri­na nou­se­van ja las­ke­van täh­den ro­mans­sis­ta, jo­ka on yhtä ai­kaa pal­kit­se­van nou­su­kii­toi­nen ja kar­mai­se­van su­rul­li­nen.

K­las­si­nen ta­ri­na nou­se­van ja las­ke­van täh­den ro­mans­sis­ta, jo­ka on yhtä ai­kaa pal­kit­se­van nou­su­kii­toi­nen ja kar­mai­se­van su­rul­li­nen. Useaan ker­taan fil­ma­ti­soi­tu ta­ri­na (1937, 1954, 1976) kie­too yh­teen eri suun­tiin yh­dessä mat­kaa­vien ra­kas­ta­vais­ten ta­ri­nat, jot­ka vuo­den 1976-ver­sion ta­voin mi­ta­taan mu­siik­ki­maail­mas­sa.
Al­ku­met­reiltään läh­tien mauk­kaas­ti vuo­den 1976-ver­sio­ta ta­pai­le­va elo­ku­va aset­taa La­dy Ga­gan Bar­ba­ra St­rei­san­din roo­liin ja Brad­ley Coo­pe­rin Kris Kris­tof­fer­so­nin saap­pai­siin. Esi­ku­van­sa ta­voin ker­to­mus kaa­sut­taa pit­kin sa­maa al­ko­ho­lin ja mu­sii­kin vii­toit­ta­maa tietä, mut­ta voit­taa kat­so­jan vähä vähältä sa­la­ka­va­las­ti puo­lel­leen omil­la eväillään. La­dy Ga­ga osaa selväs­ti näy­tellä ja Brad­ley Coo­per ka­na­voi hän­kin ve­toa­vas­ti ste­reo­tyyp­pi­sen rap­piol­lis­ta, mut­ta hyvän­tah­tois­ta leh­mi­poi­kaa (vrt. Kris Kris­tof­fer­son vuo­den 1976-ver­sios­sa tai Jeff Brid­ges elo­ku­vas­sa Cra­zy Heart).
Tässä myös esi­koi­soh­jauk­sen­sa te­kevä Coo­per kip­pa­roi elo­ku­vaa osaa­van rau­hal­li­ses­ti — pai­koin vii­pyi­leväs­ti, mut­ta ai­na ai­do­no­loi­ses­ti. Alun­pe­rin oh­jaa­jan pal­lil­la pi­ti is­tua Clint Eas­twood, mut­ta Coo­pe­rin oh­jaus­tyy­li tun­tuu pait­si eas­twood­mai­sel­ta myös ta­ri­naan pe­rin osu­val­ta. La­dy Ga­gan roo­lis­sa oli alun­pe­rin määrä nähdä Beyoncé, mut­ta tältäkään osin ei nyt jää mitään ham­paan ko­loon.
U­pean läsnäo­le­va elo­ku­va näyttää nou­sun, tu­hon ja suu­ren rak­kaus­ta­ri­nan ar­ki­sen elävänä hat­ta­ra­na, jo­ka toi­mii kir­peän ma­keas­ti. Elo­ku­va pok­ka­si sekä Os­ca­rin että Gol­den Glo­ben kap­pa­lees­taan "S­hal­low", mut­ta par­haan elo­ku­van, par­haan miespääo­san ja par­haan naispääo­san pys­tit me­nivät si­vu suun.

Kuva

2.8-3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on parhaimmillaan huomiotaherättävän terävä ja HDR-väritoistoltaan öisen hehkeä. Hikikarpalot ja ihohuokoset välittyvät rosoisen filmimäisesti ja keinovalojen ilmeikkäästi valaisemana - paikoin jopa häiritsevän terävästi. Loppua kohden kuvaus löytää luonnollisempia sävyjä, mutta tällöinkin kiintymys vastavaloon säilyy. Ilmeikäs kuva.

Ääni

Hienosti läsnäoleva ääniraita toistaa Bradley Cooperin raspikurkun, Lady Gagan (kuulemma) jenkki-ärrät ja hetkessä elävän dialogin luontevasti. Musiikkinumerot istuvat sulavasti tarinaan ja soivat uskottavasti niin karaoke- kuin areena-miljöissä.

Ekstrat

Ekstroissa making of, musiikkivideoita ja poistettuja musiikkiosioita. Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. (IJ)
29/03/2019

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy