Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Woman King

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018025592

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

1820-­lu­vun to­si­ta­pah­tu­mien in­noit­ta­ma toi­min­tad­raa­ma ker­too ta­ri­nan län­si-af­rik­ka­lai­ses­ta Ago­jie-­hei­mos­ta, jos­sa mie­het ja nai­set oli­vat ta­sa­ver­tai­sia mil­tei sa­ta vuot­ta en­nen nais­ten ää­nioi­keu­den saa­pu­mis­ta maail­maan.

1820-lu­vun to­si­ta­pah­tu­mien in­noit­ta­ma toi­min­tad­raa­ma ker­too ta­ri­nan län­si-af­rik­ka­lai­ses­ta Ago­jie-hei­mos­ta, jos­sa mie­het ja nai­set oli­vat ta­sa­ver­tai­sia mil­tei sa­ta vuot­ta en­nen nais­ten ää­nioi­keu­den saa­pu­mis­ta maail­maan. Tässä nai­set ovat enemmän kuin ta­sa-ar­voi­sia, sillä pe­rin­tei­ses­ti mie­hi­senä näh­ty so­tu­rien roo­li on nyt yk­si­no­maan nais­ten jut­tu.
His­to­rias­ta ker­to­muk­sen­sa nap­paa­va ja pai­koin myös su­per­san­ka­ri­ta­ruis­ta kuo­siaan am­men­ta­va ker­to­mus on lo­pul­ta ilah­dut­ta­vas­ti lä­hempänä his­to­rian­kir­joi­tus­ta kuin tri­koi­den om­pe­lua. Te­kijät it­se­kin ver­taa­vat tätä löyhäs­ti Mus­taan pant­te­riin, mut­ta to­si­ta­ri­na ai­noas­ta arf­rik­ka­lai­ses­ta val­ta­kun­nas­ta 1800-lu­vul­la missä nais­ten ase­ma oli ta­sa-ar­voi­nen te­kee tästä ra­jat­to­mas­ti kiin­nos­ta­vam­man ta­pauk­sen kuin puh­taas­ta se­pit­teestä. Kieh­to­va ase­tel­ma an­taa tässä vä­hi­tel­len tietä pe­rin ta­va­no­mai­sel­le toi­min­tae­lo­ku­val­le, jos­sa su­ku­puo­li­roo­lien kli­seet on nyt hei­tet­ty pääl­leen. Tai­val on kiin­nos­ta­va ja roo­li­suo­ri­tuk­set hy­vin koh­dal­laan, mut­ta ase­tel­mas­ta toi­voi­si saa­ta­van enemmän­kin uut­ta ir­ti.

Kuva

Erinomainen kuva on elokuvamainen, seikkailullinen ja hippusen verran fantastinen. Väristoisto on hehkuen kohdallaan ja jälki sekä miellyttävän vakaata että erottelevaa.

Ääni

Tribaalihenkeä kunnittava ääniraita takoo hienosti tunnelmaa joukkokohtauksiin ollen parhaimmillaan juhlissa ja koettelemuksissa. Taistelut sujuvat verrattain perinteisillä linjoilla, mutta myös takakanavat ovat alati hereillä. Elokuvan musiikkia on kritisoitu kevyesti sukujuuriltaan erkanemisesta, mutta elokuvakokemuksena anti ainakin on hyvä.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja leikkaajan kommenttiraita, kooste tosipohjasta (10 min.), koekuvauksista (7 min.) ja elokuvan synnystä (yht. 32 min.). (IJ)
01/06/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy