Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Top Gun

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1986Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 93789EAN: 7340112752729

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Hä­peämättömän nar­sis­ti­nen ja mai­nos­hen­ki­ses­ti som­mit­tel­tu vauh­tie­lo­ku­va pul­leal­la egol­la va­rus­te­tus­ta lentäjästä, jo­ka on luon­non­lah­jak­kuus niin hä­vittäjän pui­kois­sa kuin ha­meen­jah­tauk­ses­sa­kin.

Hä­peämättömän nar­sis­ti­nen ja mai­nos­hen­ki­ses­ti som­mit­tel­tu vauh­tie­lo­ku­va pul­leal­la egol­la va­rus­te­tus­ta lentäjästä (Tom Crui­se), jo­ka on luon­non­lah­jak­kuus niin hä­vittäjän pui­kois­sa kuin ha­meen­jah­tauk­ses­sa­kin. Top Gun voi vielä ol­la liian nuo­ri, suo­ra­vii­vai­nen ja es­te­tiik­ka­pai­not­tei­nen yltääk­seen täy­si­pai­noi­sek­si klas­si­kok­si, mut­ta yleis­si­vis­tyk­seen tämän nä­ke­mi­nen jo­ka ta­pauk­ses­sa kuu­luu. Il­ma­tais­te­lut ovat edel­leen erittäin näyttävää kat­sot­ta­vaa.
Nyt N:tä ker­taa elo­ku­vaa kat­soes­sa on pak­ko jo myöntää, että on­han tämä mel­koi­nen klas­sik­ko omas­sa oi­keu­des­saan ja yk­si vauh­tie­lo­ku­vien kul­ma­ki­vistä. Vau­vaöl­jyllä ras­va­tut lentäjät läis­kivät len­to­pal­loa ja ty­kittävät su­perprät­kiä siinä missä su­per­hor­net­te­ja­kin (oi­keas­ti to­ki F14 Tom­cat) eikä poi­ka­mai­nen paa­tos ra­koi­le missään vai­hees­sa. Tämä on poi­ka­mai­sis­ta toi­min­tae­lo­ku­vis­ta se äi­jin ver­sio, eikä uu­si 4K kuo­si saa ko­ko­nai­suut­ta mais­tu­maan tip­paa­kaan van­hen­tu­neel­ta vaik­ka ka­sa­ri­lef­fas­ta to­ki on­kin ky­se hen­keen ja ve­reen as­ti.

Kuva

Filmirakeeltaan voimakas ja väritoistoltaan herkullisen kylläinen kuva on näyttävää katsottavaa. Yksityiskohdat jäävät ehkä moninpaikoin katveeseen, mutta HDR-väritoisto ja sekä mustan että valkoisen taso loistavat jatkuvasti siinä määrin, että elokuva vaikuttaa taidepaperille painetulta mainosjulisteelta. Väritoisto on nyt säädetty pari astetta lämpimämmäksi kuin aiemmilla julkaisuilla, mikä tuntuu paikoin johtavan hieman puhkipalaneeseen ja tarpeettoman hikiseen vaikutelmaan. Useampi otos siellä täällä voisi myös olla peräisin HD-versiolta, tai epäskarpiksi jääneeltä filmiltä, mutta kokonaisuus on nätti ja aidon 4K:n arvonimen veroinen. Kyse on uudelleen filmiltä skannatusta aidosta 4K-kuvasta.

Ääni

Napakka ääniraita toistaa dialogin välittömästi ja sekä tehosteet että popittavan musiikkiraidan vaikuttavasti. Suihkarit viuhuvat ja kasaria uhkuva musiikkiraita soi kauniin estottomasti.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa tekijöiden kommenttiraita (ohjaaja, käsilirjoittaja Jack Epps, Jr. ja laivaston asiantuntijoita) hyvä kooste elokuvan 30 vuotisesta perinnöstä (30 min.) ja vaisu Top Gun 2 -elokuvaan johdatteleva kooste (6 min.). Boksi sisältää myös elokuvan uuden HD-version omalla levyllään tuttujen lisukkeiden kera. (IJ)
02/10/2020
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy