Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Their Finest Hour

Their Finest 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Vuo­den 1940 Lon­too­seen si­joit­tu­va brit­tid­raa­ma kä­si­kir­joit­ta­jas­ta, jo­ka kuu­lee kut­sun nos­tat­ta­maan so­dan ham­pais­sa kär­sivän kan­san mie­lia­laa muu­tam­mal­la pro­pa­gan­dae­lo­ku­va ja­lok­si tai­teek­si.

Vuo­den 1940 Lon­too­seen si­joit­tu­va brit­tid­raa­ma kä­si­kir­joit­ta­jas­ta (Gem­ma Ar­ter­ton), jo­ka kuu­lee kut­sun nos­tat­ta­maan so­dan ham­pais­sa kär­sivän kan­san mie­lia­laa muu­tam­mal­la pro­pa­gan­dae­lo­ku­va ja­lok­si tai­teek­si. Sa­mal­la uu­sik­si me­nee myös nai­sen it­sensä elämä.
Hil­jai­sel­la ta­val­la näyttävä ja kos­ket­ta­va elo­ku­va on hiot­tu ko­ko­nai­suus, jo­ka sor­tuu kli­sei­siin vas­ta lop­pu­met­reillään. Pääo­san Gem­ma Ar­ter­ton te­kee us­kot­ta­van vah­van ja hil­li­tyn suo­ri­tuk­sen oman ar­von­sa tun­te­va­na nai­se­na mie­hi­sessä maail­mas­sa, jos­ta lä­hes tul­koon kaik­ki mie­het ovat pois­sa rin­ta­mal­la. Niin ikään ai­na hyvä Bill Nig­hy on mai­nio si­vu­roo­lis­saan ikään­tyvänä sta­ra­na, jo­ka op­pii hän­kin tai­vut­ta­maan ar­jen omaan tah­toon­sa — tai toi­sin päin.
E­lo­ku­van käännös­ni­mi lisää lop­puun sa­na "Hour", jo­ka kaiut­taa mm. Wins­ton Churc­hil­lin pu­hei­ta so­ta-a­jal­ta, mut­ta siirtää sa­mal­la fo­kuk­sen elo­ku­van sisässä syn­tyvästä elo­ku­vas­ta laa­jem­min toi­seen maail­man­so­taan. Käännös­ni­mi tun­tuu tällä ker­taa osu­vam­mal­ta kuin al­ku­peräis­ni­mi.

Kuva, ääni & ekstrat

Asiallinen periodikuva on avara, luonteva ja hallittu. Ääniraita toimii hyvin tapahtumien tulkkina, mutta ei sekään vedä huomiota itseensä. Ekstraton. (IJ)
15/02/2019

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2016Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018009226

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy