Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Väkivallan vuosi

A Most Violent Year 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Vä­ki­val­lan vuo­si on yh­dys­val­ta­lais-a­ra­bie­mi­raat­ti­kun­ta­lais­ta tuo­tan­toa ja yk­si vii­me vuo­den par­hais­ta DVD-e­lo­ku­vis­ta.

Vä­ki­val­lan vuo­si on yh­dys­val­ta­lais-a­ra­bie­mi­raat­ti­kun­ta­lais­ta tuo­tan­toa ja yk­si vii­me vuo­den par­hais­ta DVD-e­lo­ku­vis­ta. Mie­len­kiin­tois­ta on se, että siinä ku­va­taan or­to­dok­si­juu­ta­lai­sia oi­keas­taan myön­tei­sessä va­los­sa, pää­hen­kilön ni­mi on Abel ja ky­se on öl­jystä.
Enpä muis­ta näh­nee­ni yhtä hyvää ri­ko­se­lo­ku­vaa, jos­sa ky­se on siitä, kuin­ka pää­hen­kilö pys­tyy toi­mi­maan lii­ke­mie­henä lip­sah­ta­mat­ta gangs­te­rik­si.
Sä­vy on pos­tek­sis­ten­tiaa­li­nen, fi­lo­so­fi­nen ja jo­pa us­kon­nol­li­nen — kaik­kea tätä pe­rin us­kot­ta­vas­ti.
Vaik­ka elo­ku­van ni­messä mai­ni­taan vä­ki­val­ta, se vä­rei­lee enemmän­kin pin­nan al­la ja ih­mis­ten ai­voi­tuk­sis­sa, pe­lois­sa ja ta­voit­teis­sa. Gangs­te­rie­lo­ku­van kli­seitä tai edes ku­vas­toa, vaat­te­tus­ta tai täys­kul­tais­ta Ro­lex Da­te­jus­tia lu­kuu­not­ta­mat­ta, ei juu­ri­kaan käy­tetä.
Pääo­sa­ne­sittäjä Os­car Isaac te­kee vii­den täh­den suo­ri­tuk­sen. On help­po muis­tel­la omaa New Yor­kin käyn­tiä vuo­del­ta 1988, kun asuin YM­CA:l­la ja os­tin sa­man­kal­tai­sen ka­me­lin­kar­va­ta­kin jou­lun jäl­kei­sessä 95 pro­sen­tin alen­nus­myyn­nissä. Elo­ku­va ku­vaa vuot­ta 1981, eikä alen­nus­myyn­tejä an­ne­ta, kun syyttäjän syy­nissä ja in­ves­toin­ti­ra­hoi­tuk­sen pul­lon­kau­las­sa py­ris­te­levä lii­ke­mies et­sii tietä omaan au­tuu­teen­sa. Tässä on elo­ku­va, jo­ka an­taa voi­mia ja jo­pa loh­dut­taa. Se on har­vi­nais­ta tässä la­ji­tyy­pissä.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää periaatteessa hyvältä, joten on äärimmäisen harmillista, ettei bittivirtaa ole pakattu tarpeeksi hankaliin kohtauksiin. Aliasing-ilmiö vaivaa aika tavalla. Hyvänä esimerkkinä ovat väpättävät lautaset 46 minuutin kohdalla. Ääniraitakaan ei ole aivan tasapainossa ainakaan volyymin osalta. Kaukosäädintä tulee vekslattua. Ei ekstroja. (PS)
08/01/2016

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2015Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706132373283

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy