Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Seitsemän samuraita

Shichinin No Samurai 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1954Kesto: 207 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: DTS-HD MA2.0
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 89256EAN: 6416548589732

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jois­tain elo­ku­vis­ta miet­tii, kuin­ka mon­ta ker­taa sen on näh­nyt.

Jois­tain elo­ku­vis­ta miet­tii, kuin­ka mon­ta ker­taa sen on näh­nyt. Seit­semän sa­mu­rai­ta on sel­lai­nen.
Ou­lun elo­ku­va­kes­kuk­sel­la, Poh­jan­kar­ta­non elo­ku­va­ker­hos­sa, te­le­vi­sios­ta, DVD:ltä ja nyt BD:ltä. Seu­raa­vaan for­maat­tiin voi mennä ai­kaa, mut­ta kol­mi­tun­ti­nen ku­luu var­maan vielä muu­ta­man ker­ran. Ku­ten hyvä tai­de­teos, siitä voi am­men­taa ai­na vain uu­sia puo­lia ja löytää tuo­rei­ta yk­si­tyis­koh­tia.
E­lo­ku­va on eittämättä oh­jaa­jan­sa pää­teos. Se on yk­si täy­del­li­sistä elo­ku­vis­ta: vii­sas, haus­ka ja jän­nittävä. Ku­vaus­tek­nii­kan ilot­te­lu ei peitä al­leen tark­ka­silmäistä psy­ko­lo­gis­ta otet­ta.
Oh­jaa­ja Aki­ra Ku­ro­sawa tun­tee lä­pi­ko­toi­sin ih­mi­sen yl­pey­den, pe­lon ja ah­neu­den. Ikävä kyllä rank­kaa lo­pe­tus­ta ei us­kal­let­tu yrittää: to­del­li­suu­des­sa kylän pe­las­ta­jat oli­si­vat vie­neet oman­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää paljon tarkemmalta kuin aiemmissa Sandrewn ja Criterionin taannoisissa DVD-levyissä. Kalvomaisuus ja printtiviat eivät hallitse ilmaisua, vaikka ensimmäinen kohtaus, jossa rosvot ratsastavat katselmaan kylää, on edelleen auttamattoman surkea. Ääniraita soi aiempaa selkeämmin. Ei ekstroja. Levy on osa Akira Kurosawa Samurai Masterpiece Collectionia. (PS)
09/01/2016

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy