Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Apollo 13

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1995Kesto: 140 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS:X Master Audio
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 99404EAN: 5053083128111

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Vähäe­lei­sen ele­gant­ti, huu­maa­van jän­nittävä ja kai­ken hyvän lisäk­si vielä to­si­poh­jai­nen jännä­ri epäon­nek­kaas­ta Apol­lo 13 –­kuu­len­nos­ta.

Vähäe­lei­sen ele­gant­ti, huu­maa­van jän­nittävä ja kai­ken hyvän lisäk­si vielä to­si­poh­jai­nen jännä­ri epäon­nek­kaas­ta Apol­lo 13 –­kuu­len­nos­ta. Ron Howard to­del­la­kin hal­lit­see in­hi­mil­lis­ten elo­ku­vien loih­ti­mi­sen, missä us­kot­ta­van elä­vien hah­mo­jen luo­mi­nen ja oi­kean näyt­te­lijä­kaar­tin va­lit­se­mi­nen ovat iso osa. Tässä kaik­ki pa­la­set lok­sah­ta­vat koh­dal­laan. Muut luon­neh­din­nat: kat­so pe­rus­ver­sion ar­vos­te­lu.

Kuva

Asiallinen kuva pitää filmirakeen sankkana ja verhoaa paikoin yksityiskohdat jonnekin fokuksen viereen. Väritoisto on rohkeaa, mutta ihosävyt jäävät paikoin oransseiksi, eikä anti yllä nyansseiltaan HDR:n parhaimmistoon. Silti kyseessä on hallittu aito 4K-kuva, joka tarjoaa paikoin hitusen HD:tä erottelevampaa toistoa.

Ääni

Ongelmaton ääniraita osaa luoda tunnelmaa, eikä sen enempää dialogia, tehosteita kuin musiikkiraitaakaan käy moittiminen.

Ekstrat

4k-levyn ekstroissa keskiverto ohjaajan kommenttiraita, ja hiljainen mutta kiinnostava Jim ja Marilyn Lovellin kommenttiraita. Boksin HD-levyllä lisukkeina samat kommenttiraidat, erinomainen making of (58 min.), dokumentti NASA:sta (48 min.) ja NBC:n Dateline-ohjelman tapahtuman vuosipäiväksi vuonna 1995 tekemä tv-klippi (12 min.). Lisäksi mukana on kaksi tekstipohjaista kuva-kuvassa-triviaraitaa Apollo lentojen teknologiasta ja ajanjakson muista merkkitapahtumista. (IJ)
24/07/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy