Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Crawl

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018024540

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Na­pak­ka myrs­kyjännä­ri isästä ja tyttä­restä, jot­ka hur­ri­kaa­nin silmässä op­pi­vat, että myrs­kyn silmää vaa­ral­li­sem­pi paik­ka on jou­tua nälkäi­sen al­li­gaat­to­rin silmään.

Na­pak­ka myrs­kyjännä­ri isästä ja tyttä­restä, jot­ka hur­ri­kaa­nin silmässä op­pi­vat, että myrs­kyn silmää vaa­ral­li­sem­pi paik­ka on jou­tua nälkäi­sen al­li­gaat­to­rin silmään.
E­va­kuaa­tion tyh­jentämässä miljöössä on ul­koa­va­ruu­den tun­tua, ja pääl­le hön­kivä lis­ko on se­kin ko­to­naan ta­ri­nan uh­ka­na kuin H. R. Gi­ge­rin luo­muk­set kon­sa­naan. Lä­hes­tyvässä myrs­kyssä on myös ri­paus sa­maa tun­nel­maa kuin al­ku­peräi­sessä Ju­ras­sic Par­kis­sa, jon­ka rein­kar­naa­tio­ta al­li­gaat­to­rit­kin to­ki ovat. Tämä on puh­das hu­vi­puis­toa­je­lu, mut­ta san­gen mau­kas sel­lai­nen.
Lähtö­vii­vas­ta as­ti vim­ma­tus­ti spurt­taa­va elo­ku­va luo tun­nel­maa te­hok­kain ot­tein. Vaik­ka kaik­ki juo­nenkään­teet eivät ai­van pidäkään vettä on tai­val pal­kit­se­van al­ku­kan­tai­nen ja ener­gi­nen. Kaya Sco­de­la­rio on us­kot­ta­van jääräpäi­nen san­ka­ri­tar, jo­ka saa us­ko­mat­to­mat ta­pah­tu­mat tun­tu­maan mah­dol­li­sil­ta ja yh­tee­no­ton luon­non­voi­mien kans­sa vai­kut­ta­maan ta­savä­ki­seltä. Ta­va­no­mai­ses­ta laa­tik­kojännä­ristä mauk­kaas­ti laa­jen­ta­va elo­ku­va tun­tee bud­jet­ti­raa­min­sa, mut­ta saa sekä miljöönsä että skoop­pin­sa tun­tu­maan pal­jon näitä laa­jem­mal­ta.

Kuva

Upea kuva astelee maukkaasti tietokonetehosteiden ja klaustrofobisten lavasteiden välillä. 4K-kuva on näyttävästi tehtäviensä tasalla ja myös väritoisto on kauniin ilmeikästä. Anti on ilahduttavan jäsentynyttä ja luonnollista jo kellarin varjoissa ja päivänvalossa suorastaan komean erottelevaa.

Ääni

Ääniraita antaa myrskyn mylviä nurkkia myöten, eikä vaara tule kellot kaulassa soiden vaan rouheasti puraisten. Dialogi ottaa sekin tilansa luontevasti, mutta niskavillat väpättävät nyt ennen kaikkea tehoste- ja musiikkiraidan tahdissa.

Ekstrat

Boksin HD-levyllä ekstroinan avihtoehtoinen alku animoituna, poistettuja kohtauksia ja sarja koosteita. Yhteensä lisukkeita on noin 45 minuutin edestä. (IJ)
16/03/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy