Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Horizon Line

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2020Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018018396

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kor­kean kon­sep­tin jännä­ri nai­ses­ta, jo­ka pa­laa Mau­ri­tiuk­sel­le ystävättä­ren häi­hin, mut­ta pää­tyy opet­te­le­maan lentä­mistä pa­kon edessä van­han suo­lan­sa kans­sa.

Kor­kean kon­sep­tin jännä­ri nai­ses­ta, jo­ka pa­laa Mau­ri­tiuk­sel­le ystävättä­ren häi­hin, mut­ta pää­tyy opet­te­le­maan lentä­mistä pa­kon edessä van­han suo­lan­sa kans­sa. Au­dio­vi­suaa­li­ses­ti nät­ti ja näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­sil­taan pas­se­li pik­kue­lo­ku­va näyttää ja kuu­los­taa ko­ko­luok­kaan­sa isom­mal­ta. Ruot­sa­lai­sek­si elo­ku­vak­si tätä ei myöskään ar­vai­si.
Ik­ku­noi­den toi­sel­la puo­lel­la rie­hu­va myrs­ky, ja myö­hem­min paah­ta­va au­rin­ko, peittävät hy­vin elo­ku­van luon­teen pie­ni­muo­toi­se­na laa­tik­kojännä­rinä, ja vaik­ka haas­teet ovat en­nal­ta-ar­vat­ta­via on ote hyvä. Haas­tei­ta kyllä riittää: pi­loot­ti kuo­lee, au­to­pi­loot­ti kuo­lee, GPS ka­toaa, ra­dio pät­kii, myrs­ky is­kee koh­dal­le, hap­pi uh­kaa lop­pua, ben­sa­tank­ki vuo­taa ja tu­si­nan ver­ran mui­ta vas­toinkäy­mi­siä is­kee tuu­li­la­siin. Jär­ki lentää se­kin tuu­len mu­ka­na jo­hon­kin, mikä vain te­kee tästä en­tistä her­kul­li­sem­man epi­so­din. Tämä oli­si hyvä va­lin­ta lef­fail­taan pa­rin oluen ka­ve­rik­si.
Tästä juon­tuu mie­leen ame­rik­ka­lai­sen len­toemännän kuu­lu­tus sisä­maan len­nol­la siitä kuin­ka tu­pa­koin­ti len­nol­la on sal­lit­tua ko­neen sii­vellä, missä näy­tetään myös elo­ku­vaa ”­Tuu­len viemää”. Yhtä luon­te­vas­ti lii­ku­taan ko­neen sii­vellä myös tässä.
Pääo­san Al­li­son Wil­liams ja Chan­ning Ta­tu­min vel­jeltä näyttävä Ale­xan­der Drey­mon vetävät ta­ri­naa funk­tio­naa­li­sen te­hok­kaas­ti ja mil­tei sym­paat­ti­ses­ti. Pa­ri­val­jak­ko sel­viää us­ko­mat­to­mis­ta ti­lan­teis­taan ja lo­giik­kaa uh­maa­vas­ta dia­lo­gis­taan ihail­ta­van va­ka­vail­mei­ses­ti. Ka­las­tus­ve­neen ohi tip­pu­vat mat­ka­lau­kut ovat tässä pis­te iin pääl­le.

Kuva

Komea kuva ottaa Lontoon kolkon harmauden kontrastiksi ja keskittyy kuvaamaan Mauritiuksen lämpimiä aaltoja, hehkeän rappiollisia rantabaareja ja rommin uuttamia ihmissuhteita. Näin ennen kuin on aika sulloutua potkurikoneeseen, minkä jälkeen tunnelma on kiivaampi. Jälki on kauttaaltaan nättiä ja värikylläistä, vakaata ja miellyttävän erottelevaa. Puitteiltaan elokuva onkin ilmeikäs ja kaukana klaustrofobisesta pikkulaatikosta.

Ääni

Lupsakka ääniraita kuulostaa näyttelijäsuorituksia myöten pari pykälää budjettiluokkaansa paremmalta. Ääniraita pelaa sekä alun rauhallisissa tunnelmissa että niitä seuraavassa selviytymistaistossa. Myös musiikkiraita onnistuu välttämään kliseisimmät karikot.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
05/04/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy