Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Island

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 220796 EAN: 5051895033890

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Eräs ro­meo ja juu­lia on kas­va­tet­tu us­ko­maan että he ovat maa­pal­lon har­vo­ja sel­viy­ty­jiä suu­ren tu­hon jäl­keen.

Eräs ro­meo (Ewan McG­re­gor) ja juu­lia (S­ca­ret Jo­hans­sen) on kas­va­tet­tu us­ko­maan että he ovat maa­pal­lon har­vo­ja sel­viy­ty­jiä suu­ren tu­hon jäl­keen. Ma­to­purk­ki näyttää nä­tiltä sisältäpäin, mut­ta maail­mas­sa on suu­rem­pi sa­lai­suus kuin se, että jou­lu­puk­kia ei ole.
Nät­ti, na­pak­ka ja hi­tu­sen hö­nelös­ti pa­ke­toi­tu toi­min­tajännä­ri on pa­ri pykälää fik­sum­pi kuin muis­ti­ku­va ker­toi. Tämä on tu­le­vai­suu­teen pro­ji­soi­tu ta­ri­na ää­rimmäi­sestä or­juu­des­ta, jo­ka tu­lee mo­der­nin mi­ni­ma­lis­ti­sen luk­suk­sen pa­ti­nal­la, mut­ta va­jan ta­kan odot­taa yhä ar­mo­ton pe­rijä.
Mic­hael Bay on eri­koi­nen va­lin­ta ajat­te­le­van tie­tei­se­lo­ku­van oh­jaa­jak­si. Tässä pääa­sia on­kin he­ku­mal­li­nen vim­ma eteenpäin, eikä niinkään ai­vo­so­lu­jen hie­ron­ta. Siitä huo­li­mat­ta ta­ri­na kas­va­tu­sal­taas­ta ulos mur­tau­tu­vis­ta elin­ten­luo­vut­ta­jis­ta on hyvä. Tätä seu­raa­va ta­ka-a­jo on viih­dyttävä jos­kin mel­ko ai­vo­ton ku­jan­juok­su kii­tu­reil­la, au­toil­la, re­koil­la ja mil­loin millä­kin. Bay saa tämän kai­ken näyttämään suu­rie­lei­seltä ro­mu­ral­lil­ta, mut­ta muu­ta­ma aja­tus lisää tähän oli­si mah­tu­nut.

Kuva

Voimakkaan käsitelty kuva näyttää liki jatkuvasti ralliraidoin käsitellyltä Apple-kaupalta. Lasia, kiillotettua betonia ja puhtoisen valkoisia juoksupukuja näkyy joka suunnalla. Kontrasti on tapissa ja väritoisto pääosin äärisaturoitua, mutta kokonaisuus toimii.

Ääni

Steven Jablonskin musiikkiraidan varaan rakentuva ääniraita. Ryminä, räiske ja fatalistinen dialogi toistuvat kaikki toimintaelokuvan painokkuudella.

Ekstrat

Ekstroissa kehukeskeinen making of (15 min.). (IJ)
04/10/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy