Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Judge

The Children Act 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2017Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5706169001586

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kieh­to­van ir­taan­tu­nees­ti, mil­tei aka­tee­mi­ses­ti, ih­mis­suh­tei­siin suh­tau­tu­va brit­tie­lo­ku­va tuo­ma­ris­ta ja tämän mie­hestä, jot­ka te­kevät hil­jais­ta ti­liä elämästä 20 avio­liit­to­vuo­den jäl­keen.

Kieh­to­van ir­taan­tu­nees­ti, mil­tei aka­tee­mi­ses­ti, ih­mis­suh­tei­siin suh­tau­tu­va brit­tie­lo­ku­va tuo­ma­ris­ta (Em­ma Thomp­son) ja tämän mie­hestä (S­tan­ley Tuc­ci), jot­ka te­kevät hil­jais­ta ti­liä elämästä 20 avio­liit­to­vuo­den jäl­keen. Mik­ros­koo­pin al­le ei kui­ten­kaan pää­dy avio­liit­to vaan elämä.
Teräväs­ti kynäil­ty ja si­vu­kier­teellä ker­rot­tu ta­ri­na ti­paut­taa leuan ker­ran jos toi­sen­kin, ai­na muu­ta­man ta­va­no­mai­sen mut­kan oi­koen ja lop­pu­tu­los­ta ikään kuin tark­kaa­vai­ses­ti syynä­ten. To­dis­tu­sai­neis­ton tar­kas­te­lul­ta aluk­si mais­tu­va ker­ron­ta on lo­pul­ta kiin­nos­tu­nut pe­rik­si an­ta­mat­to­mal­la tah­dil­la tar­joil­luis­ta skan­daa­li­no­mai­sis­ta ti­lan­teis­ta, joi­den tun­ne­kuo­hu pa­tou­tuu lop­pua koh­den. Kir­peä lop­pu py­syy on­nek­si se­kin us­kol­li­se­na it­sel­leen il­man hol­lywoo­din yli­lyön­tejä.
Fi­lo­so­fi­nen draa­ma, psy­ko­lo­gi­nen jännä­ri ja saip­pua­mai­nen pan­nu­kak­ku — kaik­ki nämä luon­neh­din­nat so­pi­vat elo­ku­vaan. Omin­ta­kei­nen kei­tos ve­toaa röyh­keän oma­peräi­sellä ot­teel­la ja näennäi­sen kylmällä ana­lyyt­ti­syy­dellä, mut­ta pitää pos­ket­to­man po­pu­laa­rijännä­rin pai­koin vain ohuen pin­ta­ker­rok­sen al­la. Kei­tos on tuo­re, mut­ta vas­tauk­set kat­so­jan kor­vien vä­lissä.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomaisen vakaa kuva on sävytetty luontevasti ja asteen verran kylmästi. Terävä ja tarkka kuva edustaa sekä sisällöllisesti että teknisesti korkeaa tasoa. Tarinan maailma piirtyy komean läsnäolevasti. Rauhallisen soljuva ääniraita toistaa dialogin viiltävän tarkasti ja onnistuu luomaan kiinnostavan minimalistisen, mutta elävän miljöön musiikkiaan myöten. Ekstraton. (IJ)
21/01/2019

Tekijät

Ohjaaja: Richard Eyre
Pääosissa: Emma Thompson Stanley Tucci Fionn Whitehead
Tarina: Ian McEwan (omasta romaanistaan)
Kuvaus: Andrew Dunn
Musiikki: Stephen Warbeck

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy