Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Vacancy

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Suo­ra­vii­vai­sen aja­tuk­se­ton kau­hujännä­ri pa­ris­kun­nas­ta, jo­ka jou­tuu jäämään yök­si epämääräi­seen syrjä­kylän mo­tel­liin.

Suo­ra­vii­vai­sen aja­tuk­se­ton kau­hujännä­ri pa­ris­kun­nas­ta (Lu­ke Wil­son ja Ka­te Beckn­sa­le), jo­ka jou­tuu jäämään yök­si epämääräi­seen syrjä­kylän mo­tel­liin. Hi­ki­kar­pa­lot al­ka­vat va­lua kun hääs­vii­tin tel­kus­sa esi­tetään vain sa­mas­sa huo­nees­sa ku­vat­tu­ja snuff-e­lo­ku­via.
Pie­ni­muo­toi­nen säi­kyt­te­ly toi­mii var­sin­kin alus­sa, mut­ta pi­temmän pääl­le jän­ni­tystä ei kyetä pitämään yllä. Kau­hue­lo­ku­vak­si tämä on poik­keuk­sel­li­sen ve­retön. Elo­ku­va on pal­jon vel­kaa Psy­kol­le, mut­ta omaa hie­nois­ten aa­sin­sil­to­jen kaut­ta myös joi­ta­kin yhtäläi­syyk­siä elo­ku­vien 8MM — ja jo­pa Die Hard ja Alien 2 — kans­sa. Lo­pul­ta kui­ten­kin elo­ku­van muis­tiin­pai­nu­vin seik­ka on oh­jaa­jan hil­peä ni­mi.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on miellyttävän terävä, asiallisen tummasävyinen ja väritoistoltaan kylläinen. Toisto on kauttaaltaan moitteettoman levollista. Ääniraita luo tehokkaasti jännitystä pahaenteisen musiikin ja yksinkertaisten, mutta dynamiikkaa hyvin hyödyntävien säikyttelytehosteiden avulla. Ekstroissa making of (21 min.), kaksi poistettua kohtausta (3 min.) ja pidennetyt versiot elokuvassa vilahtavista snuff-filmeistä (8 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)
13/10/2008

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 82 minuuttia
Julkaisija: Sony PicturesKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205456EAN: 5051160213514

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony Pictures) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy