Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Black Widow

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Ko­mea ja ener­gi­nen toi­min­ta­lo­ru si­sa­ruk­sis­ta, joi­den har­teil­le jää pa­ho­jen neuk­ku­nin­jo­jen ku­kis­ta­mi­nen.

Ko­mea ja ener­gi­nen toi­min­ta­lo­ru si­sa­ruk­sis­ta, joi­den har­teil­le jää pa­ho­jen neuk­ku­nin­jo­jen ku­kis­ta­mi­nen. Kult­tuu­ri­ra­jo­ja rik­ko­va toi­min­ta­lo­ru vetää tyy­pil­li­sen me­ga­lo­maa­ni­sen su­per­san­ka­ri-soit­to­pe­lin vie­te­rin hie­man tiu­kem­mal­le ja pyr­kii ker­to­maan jo­ta­kin ai­toa­kin kai­ken sir­kuk­sen lo­mas­sa. Nyt toi­min­nan lo­mas­sa vih­ja­taan myös lap­suu­ten kei­no­te­koi­ses­sa va­koo­ja­per­heessä ja hämär­retään ve­ri­su­ku­lai­suu­den ja elämän myötä syn­ty­vien si­tei­den vä­li­siä ra­jo­ja. Kaik­ki tämä on ter­ve­tul­lut­ta lisävä­riä.
Ta­va­no­mai­sen su­per­san­ka­rie­lo­ku­van as­tei­kol­la tämä on yllättävän maanlä­hei­nen ja ais­tik­kaas­ti syn­kis­te­levä esi­tys. Ta­ri­nan var­rel­le mah­tuu tuh­ti kat­taus toi­min­taa ja stunt­te­ja, mut­ta näi­den mit­ta­kaa­va am­puu ta­val­lis­ta vä­hemmän yli rea­lis­mis­ta. Ko­ko­nai­suus pe­laa ma­ra­too­na­rin syk­keellä pitkää ta­ri­naan­sa, mut­ta ote on hyvä ja sy­ke ve­toa­va.
Hi­ve­nen it­sei­ro­ni­ses­ti yr­myi­levä elo­ku­va on lo­pul­ta su­per­san­ka­rimättö­jen jou­kos­sa po­si­tii­vi­nen kum­ma­jai­nen. Ta­ri­na jää ylettömän kun­nian­hi­moi­sek­si se­ka­me­te­li­so­pak­si, mut­ta fa­ta­lis­mia ja per­he­rak­kaut­ta yh­distävä ker­to­mus venäläi­sistä su­pe­ra­gen­teis­ta on jän­nittävä tul­kin­ta ta­va­no­mai­sis­ta kli­seistä. Mer­ki­tys on­tuu ja pai­no­tuk­set jäävät run­nol­li­sen suo­lai­sik­si, mut­ta an­ti ei me­ne äi­teläk­si.

Kuva

Komea kuva on skarppi, värikylläinen ja hengästyttävän dynaaminen. Tapahtumapaikat vaihtelevat Idahosta Kuubaan ja Norjasta Budapestiin hetken huumassa ja aina tunnelmallista särmää kohteestaan löytäen. HD-kuvaksi jälki on myös poikkeuksellisen erotteleva eikä juuri kalpene keskimääräisen 4K:n rinnalla.

Ääni

Energinen ääniraita pitää mätön tiukkana, dialogin selkeänä ja musiikkiraidan alati elävänä. Tämä on napakka toimintaralli parhaimmillaan, jossa luodit osuvat, romuralli ryttää peltiä ja jopa fantastisimmilla tehosteilla tuntuu olevan uskottavan fyysinen ulottuvuus.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan lyhyt alustus elokuvalle (1 min.), mokia (3 min.), poistettuja kohtauksia (14 min.) ja kaksi koostetta (yht. 14 min.). (IJ)
01/10/2021

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418592714

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy