Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Netflix

The Dig

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Netflix
 
Vuosi: 2021Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.00
  
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­naan poh­jau­tu­va ker­to­mus eng­lan­ti­lai­ses­ta aris­tik­raa­tis­ta, jo­ka päättää toi­sen maail­man­so­dan al­la käyn­nistää ar­keo­lo­gi­set kai­vauk­set puu­tar­has­saan.

To­si­ta­ri­naan poh­jau­tu­va ker­to­mus eng­lan­ti­lai­ses­ta aris­tik­raa­tis­ta (Ca­rey Mul­li­gan), jo­ka päättää toi­sen maail­man­so­dan al­la käyn­nistää ar­keo­lo­gi­set kai­vauk­set puu­tar­has­saan. Pa­rin nur­men päeittämän mul­ta­ka­san sisältö on ai­na kieh­to­nut omis­ta­jaan­sa, ja nyt on se vii­mei­nen ai­ka sel­vittää mistä on ky­se.
Sut­ton Hoon kai­vaus­ten to­si­ta­ri­naan poh­jaa­va ker­to­mus on kau­niin yk­sin­ker­tai­nen ja sa­mal­la pa­kah­dut­ta­van elävä pa­la elämää. Lois­ta­va näyt­te­lijä­kaar­ti ja vir­heetön pe­rio­di­to­teu­tus tem­paa­vat mu­kaan­sa, vaik­ka ta­ri­na on­kin simp­pe­li ja skoo­pil­taan ehkä his­to­rial­li­ses­ti mer­kittävä, mut­ta elo­ku­va­na ruo­hon­juu­rel­la viih­tyvä.
Tämän voi­si vit­sail­la ole­van si­sar­teos Hugh Gran­tin elo­ku­val­le "T­he Eng­lish­man who Went up a Hill but Ca­me down a Moun­tain", mut­ta nyt ky­se on mäen pur­ka­mi­ses­ta. Elo­ku­van tun­nel­ma is­kee sa­maa suon­ta, mut­ta vä­hemmän ke­vein el­kein.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu John Pres­to­nin sa­man­ni­mi­seen kir­jaan (2007).

Kuva, ääni & ekstrat

Komea periodikuva on terävä, sävykäs ja virheettömän tyylikäs. Vähin elein ja taidolla luotu periditausta 2. maailmansodan kotirintamalla. Elävä ääniraita. (IJ)
10/02/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy