Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Margrete den Forste

Margrete: Queen of the North 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018021198

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­naan löyhäs­ti poh­jaa­va ker­to­mus Tans­kan ku­nin­gat­ta­res­ta, jo­ka vuon­na 1402 on kerän­nyt kaik­ki valt­ti­kor­tit kä­teensä ja yh­distä­nyt Poh­jois­maat Kal­ma­rin unio­nik­si.

To­si­ta­ri­naan löyhäs­ti poh­jaa­va ker­to­mus Tans­kan ku­nin­gat­ta­res­ta, jo­ka vuon­na 1402 on kerän­nyt kaik­ki valt­ti­kor­tit kä­teensä ja yh­distä­nyt Poh­jois­maat Kal­ma­rin unio­nik­si. Tai­dol­la vään­net­ty kort­ti­ta­lo uh­kaa kui­ten­kin lu­his­tua kun pe­ri­mysjär­jes­tys ase­ta­taan ky­see­na­lai­sek­si.
Ko­meas­ti pu­not­tu elo­ku­va näyttää vii­meistä piir­toaan myö­ten vir­heettömältä val­ta­sa­lid­raa­mal­ta. Ote on pai­koin oi­keus­sa­li­mai­sen rau­hal­li­nen ja miljöö jok­seen­kin ta­lou­del­li­ses­ti luo­tu, mut­ta ko­ko­nai­suus on kieh­to­va. Ta­ri­nan mo­ni­nai­set kään­teet tun­tu­vat ne­kin enemmän mah­dol­li­sil­ta kuin mah­dot­to­mil­ta, ja nii­den vyö­ry­tys ke­ron­nal­li­ses­ti ve­toa­val­ta.

Kuva

Upea kuva on mutaisen värikylläinen ja kolkon kohmea. Miljöö on vaivattoman uskottavasti kohdillaan jylhää maaseutua ja arkisen periodiuskottavia linnoja ja puvustoa myöten. Jälki on virheettömän jäsentynyttä niin kynttilän valossa kuin auringon alla, vaikka jälkimmäistä onkin tunnelmallisesti leikattu talviseen sävyyn.

Ääni

Skarppi ääniraita toistaa monikielisen dialogin niin selkeästi kuin voi - köh tanska. Hovidraama avautuu pääasiassa dialogin kautta, mutta myös hetkittäin vapaaksi päästetty musiikkiraita luo paikoin tunnelmaa.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
23/05/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy