Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Train

Juna 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

En­nen oli huip­puoh­jaa­jia ja –näyt­te­lijöitä.

En­nen oli huip­puoh­jaa­jia ja –näyt­te­lijöitä. Ny­kyään vä­hemmän. Kat­so­mo se vas­ta syyl­li­siä vi­li­see­kin, kun elo­ku­va­tai­de kol­kut­te­lee kis­koil­la si­vu­rai­teil­le.
Täl­lai­sia aja­tuk­sia herättää elo­ku­va Ju­na. Suo­ra­vii­vai­sen jän­ni­tyk­sen ja yh­teis­kun­nal­li­sen ee­tok­sen yh­distäjänä mes­ta­rik­si ke­hit­ty­neen John Fran­ken­hei­me­rin kä­sissä on jän­nittävä ja per­soo­nal­li­nen kä­si­kir­joi­tus. Kun näyt­te­lijä­kaar­ti on ai­kan­sa pa­ras­ta ryy­di­tet­tynä pa­ril­la le­gen­dal­la (mah­ta­va Mic­hel Si­mon), kat­so­ja kiittää.
Pa­ri päivää en­nen Pa­rii­sin va­pau­tus­ta tai­teen­tun­ti­ja evers­ti von Wold­heim (kiih­keän us­kot­ta­va, ai­na bril­jant­ti Paul Sco­field) päättää kus­ka­ta rans­ka­lais­ten “­rap­pio­tai­teen” aar­teet (De­gas, Re­noir, Pi­cas­so, Laut­rec, Gau­guin…) ju­nal­la Sak­saan. Vas­ta­rin­ta­liik­keen mie­het val­tion­rau­ta­teillä saa­daan va­kuu­te­tuk­si las­tin tär­key­destä. Har­mai­den ai­vo­so­lu­jen lisäk­si tehtävä vaa­tii kym­me­nittäin kuo­lo­nuh­re­ja. Lo­pul­ta tehtävä jää yh­den mie­hen har­teil­le. Lii­ken­nepääl­likkö La­bic­he (Burt Lan­cas­ter) ei an­na pe­rik­si, vaik­ka ei tai­tees­ta mitään ymmärräkään.

Kuva, ääni & ekstrat

Ei-anamorfista eurolaajakuvaa on hankala sommitella ruudulle sen vääristymättä ilman, että mustat palkit kiertävät koko kuvaa. Mustavalkokuva näyttää välillä hyvin tarkalta, mutta välillä sitä häritsevät kuvan juuttuminen, muut häiriöt ja aliasing-ilmiö. Ihan katsottava tämä kuitenkin on. Ääniraita soi selkeästi. Ei ekstroja. (PS)
05/11/2010

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1964Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.66
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 70316EAN: 6416548527611

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Genre

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy