Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Emma.

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2020Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5053083216603

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Kel­lo­pe­limäi­nen ker­ron­ta Ja­ne Aus­te­nin klas­si­ko­ro­maa­nis­ta.

Kel­lo­pe­limäi­nen ker­ron­ta Ja­ne Aus­te­nin klas­si­ko­ro­maa­nis­ta. Oman nenänsä osoit­ta­maa pol­kua tal­laa­va Em­ma (A­nya Tay­lor-Joy) us­koo osaa­van­sa luo­da il­miömäi­siä rak­kaus­ta­ri­noi­ta ympä­ril­leen yh­dis­te­lemällä yk­sinäi­siä ih­mi­siä pa­reik­si oman mie­lensä mu­kaan.
Pin­nal­taan kau­nis ja ko­reog­ra­fial­taan so­ti­laal­li­nen elo­ku­va hu­vit­taa koo­mi­sel­la ot­teel­laan, mut­ta jää hy­vin kauas her­syävästä ko­me­dias­ta tai kos­ket­ta­vas­ta draa­mas­ta. Ky­se on sil­ti sekä draa­mas­ta että ko­me­dias­ta — ja yri­tyk­sestä löytää oma tuo­re lin­jan­sa ta­ri­nan lu­kuis­ten fil­ma­ti­soin­tien jou­kos­sa. Ta­ri­nan van­nou­tu­neil­le ystä­vil­le tässä voi ol­la­kin tuu­lah­dus uut­ta oma­peräi­syyttä, mut­ta il­man tätä vih­kiy­ty­mistä jättää ko­ko­nai­suus hel­pos­ti kylmäk­si.
In­sinöö­rimäi­sellä ta­val­la elo­ku­va on kiin­nos­ta­va: pe­li­lau­taa ra­ken­ne­taan pie­tee­tillä, hah­mo­ja oh­jel­moi­daan koo­di­kou­lu­lai­sen in­nol­la, ja ko­ko ee­pos on kai­kes­sa jäyk­kyy­dessään ja kyl­myy­dessään vank­ku­mat­to­man määrä­tie­toi­nen. Lop­pu­tu­los on an­teek­si­pyy­te­lemättömän it­se­var­ma, mut­ta myös elo­ku­vak­si tar­peet­to­man me­kaa­ni­nen ja lo­pul­ta elo­ton.

Kuva & ääni

Komea kuva toistaa puhtoisen periodimaailman taidokkaasti ja kaikessa loistossaan kylmän viiltävästi. Yksityiskohdat ja tekstuurit ovat kunniassa puvustusta myöten ja miljööt mainiosti kohdillaan. Tarkasti artikuloiva ääniraita lausuu dialoginsa selkeästi ja tiukalle viritetyn klassisille linjoille kääntyvän musiikkiraitansa tarkkaeleisesti.

Ekstrat

Ekstroissa kommenttiraita, poistettuja kohtauksia, mokia ja kolme lyhyttä koostetta. (IJ)
24/08/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy