Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Timantit ovat ikuisia

Diamonds Are Forever  

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Ti­mant­ti-­Bon­din mer­kittä­vimmät an­siot oli­vat siinä, että tuot­ta­jat sai­van Sean Con­ne­ryn ta­kai­sin ja kek­sivät si­joit­taa Bon­din osu­vaan ympä­ristöön, Las Ve­ga­siin.

Ti­mant­ti-Bon­din mer­kittä­vimmät an­siot oli­vat siinä, että tuot­ta­jat sai­van Sean Con­ne­ryn ta­kai­sin ja kek­sivät si­joit­taa Bon­din osu­vaan ympä­ristöön, Las Ve­ga­siin. Shir­ley Bas­seyn tun­na­ri on klas­sik­ko­ka­maa, mut­ta elo­ku­va on Sean Con­ne­ryn 007:s­ta huo­noim­pia. To­sin Ian Fle­min­gin al­ku­peräis­ro­maa­ni oli myös tylsähkö.
Tuo­reim­mil­la kat­son­ta­kier­rok­sel­la pa­nin kui­ten­kin mer­kil­le, kuin­ka pal­jon pa­rem­pi toi­min­tae­lo­ku­va tämä oli kuin sinänsä mie­len­kiin­toi­nen, mut­ta epä­ta­sai­nen seu­raa­ja Elä ja an­na tois­ten kuol­la.
Myös aiem­min kum­mal­li­si­na pi­det­ty il­mi­selväs­ti ho­mo­sek­suaa­li kon­na­kak­sik­ko Mr. Kidd ja Mr. Wint (T­he­lo­nious Mon­kin bän­din ba­sis­ti Put­ter Smith ja näyt­te­lijä Bru­ce Glo­ver) on lisän­nyt ajan­pa­ti­nan mu­kais­ta viehä­tystä. Elo­ku­van huu­mo­ri toi­mii ai­ka mu­ka­vas­ti, sa­tii­ri on maa­lat­tu mus­tal­la.
Mut­ta se on tul­lut selväk­si, et­tei 007-sar­jan van­him­pia­kaan osia viit­si kat­soa yk­sin. Nämä vaa­ti­vat seu­raa. Ker­ran­kaan ei edes spoi­laa­mi­ses­ta jou­du ku­riin, sillä kaik­ki muis­ta­vat nämä ul­koa.
Ti­mant­ti­seik­kai­lun taus­tal­la koet­tiin mo­nen­lais­ta. Jim­my Ja­me­sin esittämä ek­sent­rik­ko etelän miljönää­ri Why­te luo­tiin Howard Hug­he­sin ins­pi­roi­ma­na. Broc­co­liin miel­ty­nyt Hug­hes aut­toi mm. jän­nittävän his­si­koh­tauk­sen ku­vausjär­jes­te­lyissä.
Tif­fa­ny Ca­sen (ko­me­dien­nen el­keitä tar­joa­va Jill St. John) roo­liin kaa­vail­tiin Ra­quel Welc­hiä, Ja­ne Fon­daa ja Faye Du­naway­ta. Plen­ty O'­Too­le oli Play­boy-kes­kiau­kea­mal­la kun­nos­tau­tu­nut La­na Wood, jo­ka esiin­tyi aiem­min elo­ku­vas­sa sis­kon­sa Na­ta­lie Woo­din kans­sa John For­din Et­sijöissä.

Kuva, ääni & ekstrat

Elokuva on arvioitu Celebrating Bond 50 BD-kokoelmasta. Jo Ultimate Edition -DVD tarjosi tarkan ja vähemmän kohinattoman kuvan, ainakin aiempaan SE-versioon verrattuna. Aliasing-väpinää tosin näkyi esimerkiksi öljynporauslautan seinissä, ja värit tuntuvat paikoin latteilta. BD versio korjaa ko. virheet ja piirtyy tähänkin verrattuna hiukean tarkasti sekä aidoin värein. Jopa pahamaineisen lattea konnakaksikon entree studiovoimin toteutetussa Etelä-Afrikassa on katsottava. Ääniraita soi huomaamattomasti. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, 5 min. Conneryn BBC-haastattelua, 11 min. dokumentit, tärkeimpiä kohtauksia eri kuvakulmista ja kahdeksan minuuttia poistettuja kohtauksia, joissa mm. Sammy Davis Jr esiintyy ja katsoja näkee kuuluisa Ford Mustang Mach 1:llä tehdyn kahden renkaan ajokohtauksen alkuperäisessä muodossaan. Elokuvassahan auto tuli väärin renkain kujalta ulos, mikä on yksi huvittavimpia klaffivirheitä kautta aikain. (PS)
15/11/2012

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 80253EAN: 6438044343663

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy