Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Enter the Dragon

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Ko­meas­ti ko­reog­ra­fioi­tu ja vii­meistä puun­syytä myö­ten pun­ta­roi­tu mar­tial arts -­viih­dy­ke lä­hettää Bru­ce Leen pa­his­ten saa­rel­le kuin Ja­mes Bon­din Toh­to­ri No -­seik­kai­lus­sa kon­sa­naan.

Ko­meas­ti ko­reog­ra­fioi­tu ja vii­meistä puun­syytä myö­ten pun­ta­roi­tu mar­tial arts -viih­dy­ke lä­hettää Bru­ce Leen pa­his­ten saa­rel­le kuin Ja­mes Bon­din Toh­to­ri No -seik­kai­lus­sa kon­sa­naan. Kä­det ja kat­seet tap­pa­vat yhtä lail­la kun pe­lissä on kos­to ja ri­kol­lis­ten nap­paa­mi­nen.
E­lo­ku­va­his­to­riaan en­simmäi­sek­si agent­tijännä­rin, mar­tial arts -ry­minän ja blaxp­loi­taa­tion yh­dis­telmäk­si ke­hut­tu elo­ku­va on pääs­syt pait­si top-lis­toil­le myös Yh­dys­val­to­jen kong­rens­sin kir­jas­ton ark­kiin. Kuo­si on ko­mea ja viit­se­liään ri­kas, eikä näyt­te­lijöi­den ko­reog­ra­fi­sia lah­jo­ja käy kiistä­mi­nen.
Tämä on sekä merk­kie­lo­ku­va että mer­kil­li­nen elo­ku­va. Rak­kau­des­ta la­jiin tais­te­lu­koh­tauk­set ve­detään hur­jan ko­reog­ra­fi­ses­ti ja miljööt on puu­nat­tu pa­kah­dut­ta­van viit­se­liääs­ti lä­hi­ku­viin. Ta­ri­na sitä vas­toin on­tuu reip­paas­ti ja draa­ma on teat­raa­li­sen epäus­kot­ta­vaa. Ko­ko­nai­suus on kai­kes­sa har­ras­te­li­ja­mai­suu­des­saan ve­toaa­vaa. Ky­seessä on myös Bru­ce Leen vii­mei­nen elo­ku­va en­nen näyt­te­lijän kuo­le­maa ai­voö­dee­maan vuon­na 1973.
Le­vyltä löy­tyy sekä elo­ku­van teat­te­ri­ver­sio (99m) että pi­den­net­ty ver­sio (103m), jo­ka on se mitä Bru­ce Lee it­se eh­ti elo­ku­vas­ta nähdä. Erot ovat les­ken mu­kaan fi­lo­so­fi­sis­sa koh­tauk­sis­sa, joi­ta lei­kat­tiin vä­hemmäk­si Bru­ce Leen kuol­tua en­nen en­si-il­taa.

Kuva

Ajoittain pehmeä, mutta paikoin vaikuttavan jäsentynyt kuva näyttää rakeensa. Väritoisto on kirkasta ja luontevaa. Suurieleisesti luotu miljöö välittyy tässä rikkaan tekstuuripitoisesti.

Ääni

Äänitehosteet ovat nykykatsannossa kömpelöt ja jälkiäänitys paikoin selvää. Kaikki tämä on osa elokuvan charmia. Toisin kuin iskut, soi Lalo Schifrinin musiikki auktoriteetilla.

Ekstrat

Ekstroissa lesken alustus pidennetylle versiolle elokuvasta (2m) ja Paul Hellerin sekä Michael Allinin vaisu kommenttitaita pidennetylle versiolle. (IJ)
22/09/2023

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1973Kesto: 99/103 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018027367

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy