Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Wonka

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7333018029408

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Sa­tu­mai­nen mu­si­kaa­li po­jank­lo­pis­ta ni­meltä Won­ka en­nen sitä kuu­lui­saa suk­laa­teh­das­ta.

Sa­tu­mai­nen mu­si­kaa­li po­jank­lo­pis­ta ni­meltä Won­ka (Ti­mothée Cha­la­met) en­nen sitä kuu­lui­saa suk­laa­teh­das­ta. Näyttäväs­ti ku­vi­tet­tu ja tai­dok­kaas­ti ko­reog­ra­fioi­tu sa­tu tans­sah­te­lee ke­vein as­ke­lin koh­ti esi­ku­van­sa vel­voit­ta­maa pää­te­pis­tettä. Tu­le­vien ai­ko­jen mur­heet eivät vielä pai­na as­kel­ta, jo­ten syn­kim­mistä­kin vi­vah­teis­ta sel­vitään nyt pomp­pui­san kes­ken­kas­vui­ses­ti.
Ta­ri­nan maail­ma ei voi­si ol­la rik­kaam­min ku­vi­tet­tu, vaik­ka tai­val suk­laa­teh­taan lä­hes­tyessä ei nyt ole­kaan nou­su­joh­tei­nen. Pin­ta ja lii­ke ovat tässä koh­dil­laan, mut­ta ta­ru si­vu­juon­tei­neen jättää nyt jok­seen­kin teh­das­tuo­tan­non maun. Ti­mothée Cha­la­met te­kee ve­toa­van roo­li­suo­ri­tuk­sen ni­mio­sas­sa hui­ken­te­le­va­na mie­he­nal­ku­na, jol­la on mat­ka­lauk­ku täynnä maail­man jän­nittä­vim­piä kon­veh­tiai­nek­sia ja unel­ma elämän ma­keak­si muut­ta­mi­ses­ta. Cha­la­met'n Dyy­ni-seik­kai­luil­le tämä an­taa ke­peää vas­ta­pai­noa, mut­ta sa­mal­la kat­so­jal­ta pyy­detään silmä­la­sien vaih­toa Dyy­ni I, II ja III elo­ku­vien vä­li­maas­tos­sa.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Roald Dah­lin las­ten­ro­maa­niin "C­har­lie and the Cho­co­la­te Fac­to­ry" (1964), jo­ka suo­mek­si tun­ne­taan ni­mellä "Ja­li ja suk­laa­teh­das" (1971).

Kuva

Komea kuva on satumainen ja satumaisen erotteleva. Värit poksahtavat, yksityiskohdat loistavat ja liikekin on mahdottoman hallittua. Teatraalisesti puvustettu ja lavastettu taikamaa näyttää tässä valokuvarealistisesti kuvitelta satukirjalta.

Ääni

Tasaisesti vääntävä ääniraita pomppii musiikkinumerosta toiseen. Karnevaali laajentuu tilaan varovaisesti. Alkuperäisraita on taltioitu Dolby Atmos -muodossa, jonka lisäksi tarjolla on pohjoismaiset dubbaukset Dolby Digital 5.1 -muodossa.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa koosteet Paul Kingin visiosta (12 min.), musiikista (6 min.), maailmasta (11 min.), puvustuksesta (7 min.) ja pysäyttävän mainio pätkä elokuvan lukuisten suklaakonvehtien synnystä (9 min.). Mukana myös pikavalikko musiikkinumeroihin. Boksissa myös elovan HD-versio omalla levyllään. (IJ)
29/03/2024

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy