Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Cloverfield

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

B­lair Witch -­tyy­li­nen ko­ti­vi­deosäi­kyt­te­ly ryhmästä newyor­ki­lais­nuo­ria, jot­ka pa­ke­ne­vat Man­hat­ta­nil­le hyökkäävää mons­te­ria kau­pun­gin rau­nioi­tu­vil­la ka­duil­la ja met­ro­tun­ne­leis­sa.

B­lair Witch -tyy­li­nen ko­ti­vi­deosäi­kyt­te­ly ryhmästä newyor­ki­lais­nuo­ria, jot­ka pa­ke­ne­vat Man­hat­ta­nil­le hyökkäävää mons­te­ria kau­pun­gin rau­nioi­tu­vil­la ka­duil­la ja met­ro­tun­ne­leis­sa. 9/11- ja God­zil­la-ku­vas­toa vil­je­levä elo­ku­va ei saa vä­littämään kli­seistä läppää vääntä­vistä hah­mois­taan, mut­ta toi­mii siitä huo­li­mat­ta yllättävän hy­vin köyhän mie­hen sci­finä — isol­ta osin näyttämönä toi­mi­van New York Ci­tyn viehä­tyk­sen va­ras­sa. Jär­keähän tässä ei ole hi­tus­ta­kaan.

Kuva & ääni

Elokuva on kuvattu kokonaan käsivaralta, joten kuva heiluu ja kieppuu alati, ja kuvaa miltei yhtä paljon kenkiä ja valopylväitä kuin itse hahmoja. Siitä huolimatta jälki on miellyttävän tarkkaa ja väritoistoltaan vivahteikasta HD-videotasoa. Vaikutelma on aihepiiriin sopiva ja paikoin hyvin toimiva. Myös säästeliäästi käytetyt erikoistehosteet toimivat näppärästi. Äänipuolella ei hyödynnetä musiikkia - kai siksi ettei kukaan nuorista sattunut ottamaan boomboxia mukaan, eivätkä kai olisi kovin biletuulella muutenkaan - mutta tehosteet toimivat yllättävän hyvin, ja asiallisesti myös tilakanaviin levittäytyen. Jos pikkutarkkoja ollaan niin monikanavaääni ei tietysti istu autenttiseen kotivideotunnelmaan, mutta lisää sitä vastoin mukana olon tuntua huomattavasti.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, valaiseva making of (28 min.), dokumentti erikoistehosteista (23 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (3 min.), kaksi vain hieman muunneltua loppua ohjaajan kommentein (4 min.), dokumentti monsterin luonnista (6 min.) ja mokia (4 min.). Lisäksi mukana on hauska triviatekstityksellä kuorrutettu kuva-kuvassa-toiminto, jonka avulla elokuvan tapahtumat näkee samaan aikaan kartalla. (IJ)
02/11/2008

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 84 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
VC1 1.78*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 206113EAN: 7332431994119

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Ehkä ainakin video jää elämään
Ehkä ainakin video jää elämään
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy