Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

American Made

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2017Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4k HDR 1.85
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083133924

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­nan in­noit­ta­ma ker­to­mus lii­ke­lentäjä Bar­ry Sea­listä, jo­ka an­taa pu­hua it­sensä mu­kaan lentämään asei­ta CIA:l­le ja huu­mei­ta ko­lum­bia­lai­sil­le 80-­lu­vun vil­leinä vuo­si­na.

To­si­ta­ri­nan in­noit­ta­ma ker­to­mus lii­ke­lentäjä Bar­ry Sea­listä (Tom Crui­se), jo­ka an­taa pu­hua it­sensä mu­kaan lentämään asei­ta CIA:l­le ja huu­mei­ta ko­lum­bia­lai­sil­le 80-lu­vun vil­leinä vuo­si­na. Iran-Cont­ra-s­kan­daa­lik­si lo­pul­ta yl­ty­nyt selk­kaus rah­ta­si li­be­raa­lis­ti asei­ta, huu­mei­ta ja jo­pa kou­lu­tet­ta­vak­si saa­pu­via Cont­ra-sis­sejä Ko­lum­bian, Pa­na­man ja Yh­dys­val­to­jen Loui­sia­nan ja Ar­kan­sa­sin vä­lillä. Sa­mal­la muu­ta­ma Sea­lin kal­tai­nen yrittäjä ri­kas­tui ai­na­kin het­kel­li­ses­ti.
Pos­ke­ton, mut­ta po­ke­ril­la ta­ri­nan­sa ker­to­va elo­ku­va on kaik­kea muu­ta kuin va­ka­va do­ku­men­taa­ri ai­hees­taan. Oh­jaa­ja käyttää lop­pu­tu­lok­ses­ta ni­mi­tystä "all ori­gi­nal re­por­ting", jo­ka täy­tyy ymmärtää enemmän ori­gi­naa­lik­si ta­ri­nan veistä­mi­sek­si kuin jour­na­lis­ti­sek­si re­por­taa­sik­si. Juu­ri mikään elo­ku­van tem­pauk­sis­ta ei vai­ku­ta ole­van peräi­sin to­del­li­suu­des­ta, mut­ta trip­pi on sil­ti hulp­pea ja mu­kaan­sa­tem­paa­va.

Kuva & ääni

Paikoin viiltävän terävä kuva viihtyy keskimäärin HD-sarjassa ja heittäytyy monin paikoin fiilistelemään 80-luvun videokuvaa. Aivan parhaasta 4K-elämyksestä ei ole kyse, mutta jälki on näyttävää ja tunnelmallista. Kyse on 2.8K:na kuvatusta aineistosta, joka on masteroitu 2K:na ja skaalattu ylöspäin 4K:ksi. Välähdyksittäin vaikutelma on erehdyttävän terävä, mutta keskimäärin anti on lähempänä perinteistä HD:tä. Boksista omalta levyltään löytyvä HD-versio jää toki suhteessa pehmeämmäksi ja tukkoisemmaksi. Kerronnan voimaan luottava ääniraita elää hyvin tapahtumissa mukana.

Ekstrat

4K-version levy on tuttuun tapaan eksraton. HD-version levyltä löytyy yvä sarja poistettuja kohtauksia (10 min.), ohjaajan ja Cruisen keskustelu (5 min.) ja lyhyet koosteet tarinasta (7 min.), hahmoista (6 min.), kuvauksista (4 min.), Timo Cruisesta lentäjänä (5 min.) ja todellisesta Barry Sealistä tämän pojan kautta kerrottuna (6 min.). Ekstrojen mielenkiintoisinta antia edustavat poistetut kohtaukset, jotka täyttävät muutaman sivuhahmon kulkemaa kaarta mielekkäästi. (IJ)
08/02/2018

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy