Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Toive

Wish 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.55
Ääniraita: DTSHDM7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7333018029309

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Sa­tu nuo­res­ta tytöstä, jo­ka näyttää ko­ko val­ta­kun­nal­le, että unel­mat on teh­ty ta­voi­tel­ta­vik­si eikä vain unel­moi­ta­vik­si.

Sa­tu nuo­res­ta tytöstä, jo­ka näyttää ko­ko val­ta­kun­nal­le, että unel­mat on teh­ty ta­voi­tel­ta­vik­si eikä vain unel­moi­ta­vik­si. Ke­peäas­ke­li­nen ja il­mettään myö­ten pir­teä elo­ku­va ruop­paa yllättävän syvältä ak­ti­voi­dak­seen yleisöään pelkän toi­vea­jat­te­lun si­jaan.
E­lo­ku­van sa­no­ma on vai­kut­ta­van tuo­re ja sen esi­tys­ta­pa yhtä ai­kaa nos­tal­gi­nen ja mo­der­ni. Ai­kui­sy­leisö löytää ken­ties ku­vas­tos­ta pal­jon it­se jyr­si­mistään sa­tu­kir­jois­ta tut­tua, ai­na ta­ri­nan il­mettä myö­ten, mut­ta pa­ti­nan lo­mas­ta löy­tyy yllättävän mo­der­ni sa­no­ma. Poi­san­ne­tut toi­veet ovat tässä vain val­lan vä­li­kap­pa­le ja on­ni sen si­jaan nii­den ak­tii­vi­ses­sa ta­voit­te­lus­sa. Toi­vei­ta ei siis kan­na­ta säilöä saip­pua­kup­liin, eikä sir­kus­hu­vei­hin kan­na­ta luot­taa muu­na kuin het­ken har­hau­tuk­se­na.
E­lo­ku­va su­kel­taa tar­koi­tuk­sel­la Dis­ney-s­tu­dioi­den pitkään pe­rin­tee­seen, sillä tämä val­mis­tui stu­dion 100v synttä­rei­den ai­koi­hin, mut­ta ky­se ei ilah­dut­ta­vas­ti ole pelkästä pas­tis­sis­ta. Ko­ko­nai­suus on pe­rin­teitä kun­nioit­ta­va nä­ky tästä päivästä ja toi­vei­kas lu­paus kirk­kaas­ta tu­le­vai­suu­des­ta.

Kuva

Upea kuva on vakaa ja värikylläinen. Ilmeikäs animaatio ottaa dynaamisen liikkuvan ja kolmiulotteisen otteen vesivärimäisesti luonnehdittuihin miljöihinsä. Anti on hauskan perinteikästä ja kuitenkin modernin iskevää.

Ääni

Lauluja myöten suomeksi vedetty ääniraita soljuu reippaan läsnäolevasti. Dialogi toistuu puhtaasti ja lauluosiot välittyvät tenhoavasti. Suomenkielinen versio on taltioitu häviöllisenä 5.1-kanavaisena Dolby Digitalina kun taas alkuperäinen englanninkielinen raita on tarjolla DTS-HD Master Audiona. Tällä kertaa suomi versio tuntuu elävämmältä ja energisemmältä.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa poistettuja kohtauksia alustuksin (22 min.), poistettu laulu ohjaajien alustuksella (3 min., kooste elokuvan viittauksista (6 min.), kooste ääninäyttellijöistä hupailemassa (3 min.) ja perusteellinen making of -kooste elokuvan synnystä (64 min.). Sokerina pohjalla suomeksi puhuttu 100v-kooste Walt Disney -studiosta (9 min.). Elokuvan voi myös katsoa sing-along-versiona. (IJ)
02/04/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy