Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Bullet Train

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018024663

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

Fi­lo­so­fi­nen oop­pe­ra työ­ni­lon­sa me­nettä­neestä palk­ka­mur­haa­jas­ta, jo­ka sot­keu­tuu ja­pa­ni­lai­ses­sa luo­ti­ju­nas­sa avau­tu­vaan kos­to­ki­ma­raan.

Fi­lo­so­fi­nen oop­pe­ra työ­ni­lon­sa me­nettä­neestä palk­ka­mur­haa­jas­ta (B­rad Pitt), jo­ka sot­keu­tuu ja­pa­ni­lai­ses­sa luo­ti­ju­nas­sa avau­tu­vaan kos­to­ki­ma­raan. Val­loit­ta­vas­ti aja­tuk­sel­la ve­te­leh­tivä ku­vaus näyttää mitä Uu­no Tur­ha­pu­ron fo­to­ge­neet­ti­sem­pi serk­ku saa ai­kaan kun tämä to­del­la­kin on sa­lai­nen agent­ti, eikä vain ku­vit­te­le niin.
Kie­li tiu­kas­ti pos­kes­sa teh­ty toi­min­ta­ko­me­dia kat­taa sie­kai­le­mat­to­man buf­fet-pöydän, jos­ta ei ADHD-vi­rik­keitä puu­tu, mut­ta ko­ko­nai­suus on­nis­tuu kuin ih­meen kau­pal­la pitämään ju­nan­sa rai­teil­la. Ä­ly­va­paa tämä on, mut­ta ei tyhjänpäiväi­nen, ja tämä jos mikä on saa­vu­tus. Brad Pitt ei jää tässä ai­noak­si sta­rak­si sillä ca­meoi­den lis­ta on pitkä.
E­lo­ku­va on saa­nut krii­ti­koil­ta ha­ja­nai­sen vas­taa­no­ton. Ta­ri­na ei kieltämättä ke­hu­ja an­sait­se, mut­ta tun­nel­ma on vas­taan­sa­no­ma­ton härö­pal­lo, jos­sa neon-pärs­ke ja his­to­rial­li­nen sa­mu­rai-paa­tos yh­dis­tyvät kuin mo­der­nis­sa Ja­pa­nis­sa kon­sa­naan. Äk­ki­ma­kean ja yhtäai­kaa ren­non ikiai­sen kei­tok­sen täy­dentää ma­don­reiän lä­pi kuul­lut tu­tut ka­sa­ri-ysä­ri­ren­ku­tuk­set.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Ko­ta­ro Isa­kan ro­maa­niin "Ma­ria Beet­le" (2010).

Kuva

Erinomainen kuva liikuu luontevasti jossakin karkki- ja meikkimainoksen värimaastossa ollen jatkuvasti tarkka, tyylikäs ja mielikuvituksekas. Studiossa kuvattu, mutta tällä kertaa tämä on aistittavissa ennen kaikkea alati jäsentyneenä toistona ja poskettoman herkkuna väritoistona sillä anti ei jää yksiulotteiseksi. Tästä tulee hyvät muistot mieleen Japanin neonloistosta, vaikka itse Shinkanzen muistaakseni edustikin hillitympää estetiikkaa ainakin viime vuosikymmenellä.

Ääni

Skarppi ääniraita pitää runsaan dialogin framilla ja antaa toimintansa osua maaliinsa. Silti pisimmän korren vetävät musiikkiraidalla upeasti käytetyt japanilaiset cover-versiot klassikkorenkutuksista.

Ekstrat

Ekstroissa kommenttiraita, mokia (3 min.) ja koosteita (yht. 31 min.). Ekstrojen parasta antia on lyhyt kooste elokuvaan upotetuista pääsiäismunista, pienistä sisäpiirin jutuista. (IJ)
27/10/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy