Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

All Things Must Pass: The Rise and Fall of Tower Records

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Muis­tan oi­kein hy­vin 1990-­lu­vun alun Lon­toon Pic­ca­dil­ly Cir­cu­sin, jon­ka hal­pis­ho­tel­lin vie­ressä si­jait­si Tower Re­cords.

Muis­tan oi­kein hy­vin 1990-lu­vun alun Lon­toon Pic­ca­dil­ly Cir­cu­sin, jon­ka hal­pis­ho­tel­lin vie­ressä si­jait­si Tower Re­cords. Jät­ti­myymälä oli au­ki 24 tun­tia vuo­ro­kau­des­sa. Se oli jo jo­tain. Tär­kein os­tok­se­ni oli to­sin hie­non brit­tiläi­sen Beyond Vi­sion VHS-sar­jan Ome­ga Man, tie­tys­ti laa­ja­ku­va­na. Siitä me­ni­kin sit­ten 20 vuot­ta en­nen kuin sain nähdä sa­man kult­tie­lo­ku­van BD-le­vynä.
Mo­nil­la po­pu­laa­ri­kult­tuu­rin kyllästä­millä on omat Tower Re­cords –­muis­ton­sa. Russ So­lo­mo­nin pe­rus­ta­ma yh­tiö myi mil­jar­dil­la dol­la­ril­la vuo­des­sa vii­si vuot­ta en­nen kuin me­ni kon­kurs­siin. Eipä enää ole Vir­gin Me­ga Sto­re­ja tai Hist Mas­ter’s Voi­ce –jät­ti­myymälöitä. Eikä Ant­ti­lan Top­te­niä tai Me­ga-E­pe’­siä. En­sin tu­li Naps­ter, sit­ten iTu­nes. Vi­nyy­lit ovat jää­neet vain dig­ga­rei­den ja keräi­lijöi­den asiak­si.
Do­ku­ment­ti ei ole sinänsä eri­tyi­sen hy­vin teh­ty, mut­ta ta­ri­na ja hen­kilöt ovat mie­len­kiin­toi­sia. Ta­ri­na sym­bo­loi sa­mal­la, kuin­ka jät­tiläi­set kaa­tu­vat ai­na. Kun sen het­ki on tul­lut. Mo­ni suu­ri ja kau­nein on jou­tu­nut tai­pu­maan jol­lei tait­tu­maan in­no­vaa­tioi­den ja mark­ki­noi­den muu­tok­sen edessä: IBM, Phi­lips, So­ny, No­kia.
E­lo­ku­van ni­mi viit­taa Geor­ge Har­ri­so­nin tup­la­le­vyyn ja ehkäpä osit­tain Da­vid Bowien lä­pi­mur­to­le­vyyn The Ri­se and Fall of Zig­gy Star­dust. Kaik­ki päät­tyy ai­ka­naan.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääniraita noudattelee dokumenttialan konventioita. Ekstroissa on 18 min. dokumentit. (PS)
17/08/2016

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS -HD MA5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5053083082239

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy