Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Four Flies On Grey Velvet

4 mosche di velluto grigio 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Jo­kai­sen kes­ki-ikäi­sen suo­ma­lai­sen kans­sa voi aloit­taa kes­kus­te­lun Spe­destä.

Jo­kai­sen kes­ki-ikäi­sen suo­ma­lai­sen kans­sa voi aloit­taa kes­kus­te­lun Spe­destä. Ita­lias­sa sa­ma on­nis­tuu Da­rio Ar­gen­tos­ta. Huu­mo­ria Suo­mes­sa ja kau­hua Itaias­sa. Mo­lem­pien elo­ku­vat oli­vat hur­jia me­nes­tyk­siä 1970-lu­vul­la pi­ti niistä tai sit­ten ei.
Ar­gen­to jat­koi Ma­rio Ba­van aloit­ta­maa gial­lo-gen­reä mes­ta­rin el­kein. Ko­ko 1970-lu­ku ja hyvän mat­kaa seu­raa­vaa su­jui mal­lik­kaas­ti.
Y­leensä oh­jaa­jan kaa­no­nis­ta puut­tuu har­ras­ta­jan hyl­lystä juu­ri tämä elo­ku­va. Aiem­min se oli jo mah­dol­lis­ta nähdä leik­kaa­mat­to­ma­na ja res­tau­roi­tu­na DVD-ver­sio­na, taan­noin jo BD:nä­kin ku­ten tämä Sha­me­lessn koo­di­va­paa le­vy osoit­taa. Tätä kan­nat­taa tie­dus­tel­la eri­kois­liik­keistä tai ha­kea ne­tistä.
Rok­ki­rum­pa­li (Mic­hael Bran­don) läh­tee seu­raa­maan gial­lon ark­ki­tyyp­piä, tum­maan pu­kuun ja tum­miin la­sei­hin son­nus­tau­tu­nut­ta vaa­ni­jaa ja pää­tyy tap­pa­maan tämän teat­te­ris­sa sa­maan ai­kaan, kun naa­mioi­tu hah­mo to­dis­taa ta­pah­tu­man sa­la­ma­va­lon ja pitkän ob­jek­tii­vin avul­la. Vai­no­har­hai­nen ku­del­ma sisältää oh­jaa­jal­le tyy­pil­li­siä hur­jia ku­va­kul­mia ja ka­me­ra-a­jo­ja. Hy­vin toi­mii edel­leen.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on laadukas ja ääniraita selkeä. Jenkeissä puukotettu puolitoistaminuuttinen on helppo erottaa, koska sen kuvalaatu on VHS-tasoakin surkeampi. Mutta eipähän jää näkemättä. Myös lyhyemmän teatteriversion voi valita.
Ennio Morriconen musiikki soi kauniisti. Lisätoiminnoista selviää, että Argentoon vaikutuksen tehnyt Deep Purple teki musiikin legendaariseen alkukohtaukseen, mutta sitä ei sopimusteknisistä syistä voitu käyttää. Onkohan tätä saatavilla mistään? Hyvin tämä toki jytisee Morriconellakin.
Argento taisi pitää myös Ten Years Afterin Ssssh-klassikosta (ilmestyi tuoreeltaan 1969 ennen kuvausten alkua), joka erottuu selvästi alkujammailun taustahyllytä.
Katsoja voi valita alkuperäisen italialaisen ääniraidan tai dubatun englannin. Myös englannin tekstitys löytyy.
Myös päälliset on tehty pieteetillä, sillä paperin takapuolelta löytyy alkuperäinen italialainen kansitaide. Se on taas toinen kääntöpuoli, että kustantaja pakkosyöttää omien julkaisujensa mainokset ennen kuin menu aukeaa. Takakannen ilmoittama kesto-aika on väärä.
Ekstroihin on tallennettu 42 min. dokumentti, kuvagalleria ja vaihtoehtoiset alku- ja lopputekstit. (PS)
15/01/2019

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1971Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: ShamelessKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA2.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 80737EAN: 65060162232027

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy