Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Kuolemaantuomittu on karannut

Un condamné à mort s'est échappé ou Le vent souffle où il veut 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1956Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: AtlanticKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 049643EAN: 6438194009013

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Atlantic) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vas­ta­rin­ta­lii­ke­toi­min­nas­taan tuo­mion saa­nut Fon­tai­ne suun­nit­te­lee pa­koa en­nen kuin on kun­nol­la tel­kien taak­se is­tuu­tu­nut.

Vas­ta­rin­ta­lii­ke­toi­min­nas­taan tuo­mion saa­nut Fon­tai­ne suun­nit­te­lee pa­koa en­nen kuin on kun­nol­la tel­kien taak­se is­tuu­tu­nut. André De­vig­nyn omaelämä­ker­taan poh­jau­tu­va elo­ku­va ku­vaa mil­li­met­rin­tar­kas­ti van­ki­la­paon suun­nit­te­lua ja to­teu­tus­ta.
Kuo­le­maan­tuo­mit­tu on ka­ran­nut on psy­ko­lo­gi­sen jän­ni­tyk­sen mes­ta­ri­kurs­si. Ro­bert Bres­so­nin vii­pyi­levä ker­ron­ta luo pai­nos­ta­van tun­nel­man. Hie­no­va­rai­suus ja pik­ku­tark­kuus syn­nyttävät ah­dis­ta­van jän­nit­teen. Ala­ku­loi­nen, minä­muo­toi­nen ker­to­jaää­ni to­dis­taa van­ki­lan ar­kipäivää koh­ti vääjäämätöntä.

Kuva, ääni & ekstrat

Valoilla ja varjoilla leikittelevä kuvaus toistuu onnistuneesti. Kontrastit ovat kohdillaan. Filmillä on roskaa ja juovaa. Terävyydessä aavistus puutteita. Ei lisämateriaaleja. (VA)
13/04/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy