Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Sheriffi

High Noon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1952Kesto: 81 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 37458EAN: 6415015507811

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Finnkino) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ly­hyt op­pimäärä po­li­tii­kan pe­rus­tei­siin ja pa­rem­pi kuin kes­kias­teen yh­teis­kun­tao­pin ja psy­ko­lo­gian opit yh­teensä.”­Kun mie­hen täy­tyy” -­la­ji­tyy­pin vank­ka edus­ta­ja.

Ly­hyt op­pimäärä po­li­tii­kan pe­rus­tei­siin ja pa­rem­pi kuin kes­kias­teen yh­teis­kun­tao­pin ja psy­ko­lo­gian opit yh­teensä.”­Kun mie­hen täy­tyy” -la­ji­tyy­pin vank­ka edus­ta­ja.
Vas­ta­nai­nut she­rif­fi (Ga­ry Coo­per) ei ajat­te­le nuo­rik­koaan (G­ra­ce Kel­ly), vaan päättää koh­da­ta neljä pis­to­le­roa. Päätös joh­taa elo­ku­va­his­to­rian kuu­lui­sim­paan kak­sin­tais­te­luun.
Kyläläi­set jättävät edun­val­vo­jan yk­sin, mitä voi pitää po­liit­ti­se­na al­le­go­ria­na. Myös mie­hen työn ja nai­sen ko­din vä­li­nen konf­lik­ti ku­va­taan hy­vin.
Sym­bo­liik­ka me­nee tur­han osoit­te­le­vak­si, mut­ta kel­lo on mai­nio dra­ma­tur­gian apuvä­li­ne. Ser­gio Leo­ne ja­los­ti 15 vuot­ta myö­hem­min yhtä koh­tauk­sis­ta: ase­mal­la odot­taa myös Lee van Cleef. Kai­ken lisäk­si Frank Elam, il­man kre­diit­tejä, herää kän­ni­ka­la­na put­kas­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Mustavalkoinen kuva on käypää tasoa. Printtivikoja jonkin verran. Elokuvan alussa kuva juuttuu pari kertaa sekunnin murto-osaksi. Välttävä monoraita. Tex Ritter lauloi Oscarin arvoisesti ”Älä hylkää mua oma armain”. Ei ekstroja. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy