Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1

Harry Potter and the Deathly Hallows - part 1 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2010Kesto: 146 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112735517

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Har­ry Pot­te­rin saa­ga lä­hes­tyy lop­puaan vii­mei­sen näytök­sen ja­kau­tues­sa kah­dek­si elo­ku­vak­si.

Har­ry Pot­te­rin saa­ga lä­hes­tyy lop­puaan vii­mei­sen näytök­sen ja­kau­tues­sa kah­dek­si elo­ku­vak­si. Sa­dun­hoh­toi­set kol­me kuo­le­man var­jel­lus­ta asei­naan pää­kol­mik­ko mars­sii pe­lok­kaan it­se­var­mas­ti koh­ti vii­meistä yh­tee­not­toa pa­huu­den kans­sa. Ta­ri­nan skoop­pi on suu­reel­li­nen, mut­ta sen ote kou­kut­ta­van in­hi­mil­li­nen. Seik­kai­lu ei hu­mal­lu suo­sion­sa tuo­mas­ta it­setär­keil­lystä vaan malt­taa pu­noa ma­kean jän­nittävän näytök­sen en­nen var­si­nais­ta fi­naa­lia.
Hie­man hä­vettää myöntää, mut­ta mi­nul­la kes­ti 10 vuot­ta en­nen kuin näin tämän. Vuo­si­kym­men sit­ten tämä jäi len­nol­la kes­ken kun silmät al­koi­vat reis­sun jäl­jiltä pai­naa lii­kaa. Nyt en­si­ker­taa näh­tynä elo­ku­va on upea synkkäsä­vyi­nen sa­tu, jos­sa on ri­paus Ku­nin­gas Art­tu­ria, Ta­ru Sor­mus­ten her­raa ja jo­pa Päätöntä rat­su­miestä, mut­ta ko­ko epi­so­di mais­tuu sil­ti ai­dol­ta Pot­te­ril­ta. Ja uu­si ylöspäins­kaa­lat­tu 4K-kuo­si on tun­nel­man vä­li­kap­pa­lee­na mui­kea.

Kuva

Komea 4K-kuva on tumma, terävä ja väritoistoltaan elävä. Tarinan satumaiset ja perin pelottavat miljööt toistuvat taidokkaasti ja vetävät mukaansa vaivatta. Kyse on 2K:na masteroitudusta kuvasta, mutta erityisesti tämä huomioiden jälki on pysäyttävän kaunista.

Ääni

Energinen ääniraita taitaa niin ikään tunnelman luomisen, eikä ikä suojaa säikyttelyltä. Tämä kannattaa todellakin nähdä ja kuulla kunnon laitteistolla eikä vain lentokoneen pikkunäytöltä ja matkaluureilta.

Ekstrat

Ekstrat löytyvät boksin kahdelta HD-levyltä ja ovat siten yhteneväiset aiemman Blu-ray-julkaisun kanssa. (IJ)
27/08/2021

Tekijät

Ohjaaja: David Yates
Pääosissa: Daniel Radcliffe Emma Watson Rupert Grint Alan Rickman Ralph Fiennes
Tarina: Steve Kloves (J.K. Rowlingin romaanista)
Kuvaus: Eduardo Serra
Musiikki: Alexandre Desplat

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy