Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Cleaner

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Ren­ny Har­li­nin oh­jaa­ma tii­vis­tun­nel­mai­nen jännä­ri ri­kos­paik­ko­ja sii­voa­vas­ta ex-­po­lii­sis­ta, jon­ka vii­mei­sin urak­ka osoit­tau­tuu sot­kui­sek­si useam­mal­la kuin yh­dellä ta­val­la.

Ren­ny Har­li­nin oh­jaa­ma tii­vis­tun­nel­mai­nen jännä­ri ri­kos­paik­ko­ja sii­voa­vas­ta ex-po­lii­sis­ta (Sa­muel L. Jack­son), jon­ka vii­mei­sin urak­ka osoit­tau­tuu sot­kui­sek­si useam­mal­la kuin yh­dellä ta­val­la. On­nis­tu­neen tuo­rees­ta al­kua­se­tel­mas­ta keh­key­tyy Ren­nyn kä­sissä fik­su ja viih­dyttävä jännä­ri, jo­ka yh­distää an­siok­kaas­ti film noir -hen­keä ja CSI:n ku­vas­toa.
Ta­ri­na jää lo­pul­ta pa­ri vii­rua lu­paus­ten aset­ta­mas­ta maa­lis­ta, eikä elo­ku­va ai­van pää­se lu­nas­ta­maan paik­kaan­sa la­jin­sa par­haim­pien jou­kos­sa, mut­ta tämä ei vä­hennä nau­tin­toa mat­kan var­rel­la. Käytännössä ko­ko 90 mi­nuut­tia ku­luu pen­kin reu­nal­la hah­mo­ja ana­ly­soi­den ja ta­pah­tu­ma­ket­jua spe­ku­loi­den, eikä var­si­nai­sen toi­min­nan vä­hyyttäkään huo­maa kuin jäl­kikä­teen.
Pa­kol­li­set, ja ai­na mieltä läm­mittävät, suo­mi­viit­teet jäivät näin en­simmäi­sellä kat­se­lu­ker­ral­la bon­gaa­mat­ta ta­ri­nan imun vie­dessä mu­ka­naan. Suo­mivä­riä elo­ku­vaan tuo kui­ten­kin myös Pe­ter Franzén, jo­ka sel­viää pa­ris­ta eng­lan­nin­kie­li­sestä vuo­ro­sa­nas­taan vä­hintään kymp­pi­mii­nuk­sen ar­voi­ses­ti.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on lähes kauttaaltaan hivenen pehmeä, mutta silti luontevan yksityiskohtainen. Vastavuoroisesti kohina peittyy pehmeyden alle, eikä roskakaan pistä silmään. Väritoistoltaan jälki on upean kylläistä ja hienosti tyylilteltyä. Ääniraita luottaa pitkälti vähäeleisen tunnelmalliseen musiikkiraitaan ja hetkittäin sekä tilaakuvaa että subbaria aggressiivisesti hyödyntäviin tehosteisiin. Tarjolla on myös DTS-versio, joka soi dialogiltaan hieman hiljempää, mutta on muutoin pitkälti identtinen Dolby-raidan kanssa. Kannessa on ilmoitettu väärä kuvasuhde. Ekstraton. (IJ)
22/12/2008

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 89 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS-HD 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205894EAN: 5706130592853

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy